
Fyllda bagels
1h 10min (varav 20min aktiv)
8
Lätt
Vad sägs om fyllda bagels till frukosten? Fyllningen kan du göra enligt egen smak, här ett par tips i vårt recept.
Ingredienser
Bagels
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk socker
- 1.5 tsk salt
- 2 msk olja
- 1 påse torrjäst
- 3.5 dl varmt vatten
Skinkfyllning
- 3 msk majonnäs
- 2 kokt ägg
- 1 gurka
- 0.5 pkt Snellman Tunn tunn kokt skinka 270 g
Medwurstfyllning
- 3 msk smetana
- 50 g paprikaringar som garnering
- 5 g gräslök
- 70 g Snellman Inhemsk medwurst 220 g
Instruktioner
Bagels
- Blanda jästen i varmt vatten, tillsätt socker och en del av mjölet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen tills den lossnar från häderna.
- Låt jäsa i en skål tills den är dubbelt så stor. Bred degen och dela den i 8 delar.
- Gör degbitarna till bollar och sen till stänger. Slut stängerna till kringlor. Koka upp vatten med en nypa salt.
- Koka kringlorna ca en minut per sida, låt rinna av och lyft på en plåt. Strö på sesamförn och grädda i 220 ca 20 minuter.
Skinkfyllning
- Grovhacka skinkan, ägget och gurkan. Tillsätt majones och blanda. Halvera bageln och sätt några matskedar fyllning på botten, sätt isbergsallad och Tunn tunn skinka ovanpå.
Medwurstfyllning
- Grovhacka paprika, gärslök och medwurst. Tillsätt crème fraiche och blanda. Halvera bageln och sätt några matskedar fyllning på botten, sätt isbergsallad och medwurst ovanpå.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 170 g | |
---|---|---|
Energi | 850 kJ / 203 kcal | 1444 kJ / 345 kcal |
Fett | 8.9 g | 15.1 g |
- varav mättat fett | 2.1 g | 3.5 g |
Kolhydrat | 22.2 g | 37.7 g |
- varav sockerarter | 1.9 g | 3.3 g |
Protein | 8 g | 13 g |
Fiber | 1.5 g | 2.6 g |
Salt | 1.1 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Vad sägs om fyllda bagels till frukosten? Fyllningen kan du göra enligt egen smak, här ett par tips i vårt recept.