Hoppa till innehållet
Fyllda bagels

Fyllda bagels

Inhemsk medwurst 220 g

8

20min tillagningstid + 1h 10min total tid

Lätt

Vad sägs om fyllda bagels till frukosten? Fyllningen kan du göra enligt egen smak, här ett par tips i vårt recept.

Ingredienser

Bagels
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 påse torrjäst
  • 3.5 dl varmt vatten
Skinkfyllning
Medwurstfyllning

Instruktioner

Bagels

Blanda jästen i varmt vatten, tillsätt socker och en del av mjölet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen tills den lossnar från häderna.
Låt jäsa i en skål tills den är dubbelt så stor. Bred degen och dela den i 8 delar.
Gör degbitarna till bollar och sen till stänger. Slut stängerna till kringlor. Koka upp vatten med en nypa salt.
Koka kringlorna ca en minut per sida, låt rinna av och lyft på en plåt. Strö på sesamförn och grädda i 220 ca 20 minuter.

Skinkfyllning

Grovhacka skinkan, ägget och gurkan. Tillsätt majones och blanda. Halvera bageln och sätt några matskedar fyllning på botten, sätt isbergsallad och Tunn tunn skinka ovanpå.

Medwurstfyllning

Grovhacka paprika, gärslök och medwurst. Tillsätt crème fraiche och blanda. Halvera bageln och sätt några matskedar fyllning på botten, sätt isbergsallad och medwurst ovanpå.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 170 g
Energi 850 kJ / 203 kcal 1444 kJ / 345 kcal
Fett 8.9 g 15.1 g
- varav mättat fett 2.1 g 3.5 g
Kolhydrat 22.2 g 37.7 g
- varav sockerarter 1.9 g 3.3 g
Protein 8 g 13 g
Fiber 1.5 g 2.6 g
Salt 1.1 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan