Fyllda bagels

Fyllda bagels

Vad sägs om fyllda bagels till frukosten? Fyllningen kan du göra enligt egen smak, här ett par tips i vårt recept.

Ingredienser

Bagels
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 påse torrjäst
  • 3,5 dl varmt vatten
Skinkfyllning
  • 3 msk majonäs
  • 2 st kokta ägg
  • 1 st gurka
  • 1/2 pkt Snellman tunntunna skinka
Medwurstfyllning
  • 3 msk crème fraiche
  • 1/4 paprika
  • gräslök
  • 1/3 Inhemsk medwurst

Fyllda bagels — Gör så här

Bagels
  1. Blanda jästen i varmt vatten, tillsätt socker och en del av mjölet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen tills den lossnar från häderna.
  2. Låt jäsa i en skål tills den är dubbelt så stor. Bred degen och dela den i 8 delar.
  3. Gör degbitarna till bollar och sen till stänger. Slut stängerna till kringlor. Koka upp vatten med en nypa salt.
  4. Koka kringlorna ca en minut per sida, låt rinna av och lyft på en plåt. Strö på sesamförn och grädda i 220 ca 20 minuter.
Skinkfyllning
  1. Grovhacka skinkan, ägget och gurkan. Tillsätt majones och blanda. Halvera bageln och sätt några matskedar fyllning på botten, sätt isbergsallad och Tunn tunn skinka ovanpå.
Medwurstfyllning
  1. Grovhacka paprika, gärslök och medwurst. Tillsätt crème fraiche och blanda. Halvera bageln och sätt några matskedar fyllning på botten, sätt isbergsallad och medwurst ovanpå.
Palagg-Tuntunna helköttsuppskärningar

”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.

Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”

Kai, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer