Täytetyt bagelit

Isänpäivän aamiaiseksi täytetyt bagelit

Itse leivottujen bageleiden tuoksu saa veden kielelle. Nämä täytetyt bagelit saavat täytteeksi kananmunaa, meetvursia, majoneesia, hieman kinkkua sekä raikkaita lisukkeita. Voit toki myös kokeilla omia lempilisukkeitasi. Täytetyt bagelit maistuvat aamiaispöydässä tai vaikkapa piknikillä.

Ainekset

Bagelit (eli rinkilät)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 3,5 dl lämmintä vettä
Kinkkutäyte
  • 3 rkl majoneesia
  • 2 kanamunaa keitettynä
  • 1 kurkku
  • 1/2 pkt Ohuen ohutta kinkkua
Meetvurstitäyte
  • 3 rkl crème fraichea
  • 1/4 paprika
  • ruohosipulia
  • 1/3 Kotimaista meetvurstia

Tee näin

Baageliohje
  1. Sekoita hiiva lämpöiseen veteen, lisää sokeri ja osa vehnäjauhoista.
  2. Lisää loput aineksista ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä.
  3. Anna kohota kulhossa kaksinkertaiseksi.
  4. Alusta taikina ja jaa se 8 osaan. Pyörittele taikinanpalat palloiksi ja tee niistä sitten tankoja.
  5. Yhdistä taikinatankojen päät rinkiläksi.
  6. Kiehauta vesi ja suola.
  7. Keitä rinkilöitä noin minuutti per puoli, valuta ja siirrä pellille.
  8. Laita päälle seesaminsiemeniä ja paista 220 asteessa noin 20 min.
Kinkkutäyteohje
  1. Pilko kinkku, kananmuna ja kurkku pieneksi.
  2. Lisää majoneesi ja sekoia hyvin.
  3. Halkaise bageli ja lusikoi täytettä pohjalle, laita sen jälkeen päälle jäävuorisalaattia ja kinkkuviipaleita.
Meetvurstitäyteohje
  1. Pilko täytteen ainekset, lisää crème fraichea ja sekoita.
  2. Halkaise bageli ja lusikoi täytettä pohjalle, laita sen jälkeen päälle jäävuorisalaattia ja meetvurstiviipaleita.

Vinkki!

Leikkeleet-Ohuen-ohuet-leikkeleet

“Me tuotiin nämä ohuen ohuet leikkeleet ensimmäisenä markkinoille 2000 -luvun alussa. Kaikissa meidän ohuen ohuissa leikkeleissä on korkea lihapitoisuus, yli 80 %. Kaikki savustetut leikkeleet savustetaan aidolla leppäsavulla. Siivut on taitettu ja aseteltu pakkaukseen limittäin, jonka ansiosta ne irtoavat toisistaan helposti. Näissä on aidosti ohuet siivut. Missään Snellmanin tuotteissa ei käytetä natriumglutamaattia eikä kamaraa ja me tehdään ne 100 % suomalaisesta lihasta. Näissä on erittäin tasianen väri, eikä näissä ole liikaa sattumia. Siipikarjatuotteissa on erittäin vähän lisäaineita ja kokolihaleikkeleet ovat todella proteiinipitoisia.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä