Täytetyt bagelit
8
20min työaika | 1t 10min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Bagelit (eli rinkilät)
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1.5 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 1 kpl pussia kuivahiivaa
- 3.5 dl lämmintä vettä
Kinkkutäyte
- 3 rkl majoneesia
- 2 kpl keitettyä kananmunaa
- 1 kpl kurkkua
- 0.5 kpl Snellman Ohuen ohut keittokinkku 270 g
Meetvurstitäyte
- 3 rkl ranskankermaa
- 50 g suippopaprikarenkaita koristeluun
- 5 g ruohosipulia
- 70 g Snellman Kotimainen meetvursti 220 g
Ohje
Bagelit
Sekoita hiiva lämpöiseen veteen, lisää sokeri ja osa vehnäjauhoista.
Lisää loput aineksista ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä.
Anna kohota kulhossa kaksinkertaiseksi.
Alusta taikina ja jaa se 8 osaan. Pyörittele taikinanpalat palloiksi ja tee niistä sitten tankoja.
Yhdistä taikinatankojen päät rinkiläksi.
Kiehauta vesi ja suola.
Keitä rinkilöitä noin minuutti per puoli, valuta ja siirrä pellille.
Laita päälle seesaminsiemeniä ja paista 220 asteessa noin 20 min.
Kinkkutäyte
Pilko kinkku, kananmuna ja kurkku pieneksi.
Lisää majoneesi ja sekoita hyvin.
Halkaise bageli ja lusikoi täytettä pohjalle, laita sen jälkeen päälle jäävuorisalaattia ja kinkkuviipaleita.
Meetvurstitäyte
Pilko täytteen ainekset, lisää crème fraichea ja sekoita.
Halkaise bageli ja lusikoi täytettä pohjalle, laita sen jälkeen päälle jäävuorisalaattia ja meetvurstiviipaleita.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 170 g | |
---|---|---|
Energia | 850 kJ / 203 kcal | 1444 kJ / 345 kcal |
Rasva | 8.9 g | 15.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.1 g | 3.5 g |
Hiilihydraatit | 22.2 g | 37.7 g |
- josta sokereita | 1.9 g | 3.3 g |
Proteiini | 8 g | 13 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 2.6 g |
Suola | 1.1 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.