Grillad avokado med salsa gjord på jordgubbar, vattenmelon och chili

Grillattua avokadoa ja mansikka-vesimelonisalsa

Sötma från jordgubben, fräschör från vattenmelone och lite spark från en röd liten chili. Pusselbitarna är på plats för att skapa en perfekt salsa-helhet för dina grillade avokados.

4 60 min

Ingredienser

  • 4 st avokado
  • 2 msk rypsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
Salsan
  • 250 g jordgubbar
  • 1/4 minivattenmelon
  • 1/2 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk saft från en lime
  • 1 msk bladperseilja eller koriander
  • salt

Grillad avokado med salsa gjord på jordgubbar, vattenmelon och chili — Gör så här

  1. Gör salsan först: Putsa jordgubbarna och skär i små kuber, skala vattenmelonen och gör även kuber av den. Halvera chilin, ta bort fröna och finhacka.
  2. Rör ihop ingredienserna. Krydda med olja, saft och finhackad persilja och koriander. Tillsätt vid behov en nypa salt och låt stå i kallt och ta smak.
  3. Halvera avokadon och avlägsna kärnan. Pensla ytan med olja och grilla på en varm grill med skärsnitten nedåt tills avokadon får bra färg. Detta torde ta cirka en minut. Krydda med salt och peppar.
  4. Ställ avokadon på ett serveringsfat med skärsnittet uppåt och fyll kärnhålet med salsa. Ställ resten av salsan vid sidan om som tilltugg.
makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer