Hoppa till innehållet
Grillad entrecôté med örtsmör

Grillad entrecôté med örtsmör

Entrecote 2 st 400g

40min (varav 20min aktiv)

4

Lätt

Snellmanin entrecoten herkullisuuden salaisuus on lihan laatu ja esimerkiksi fileepihvejä runsaampi rasva. Rasvaisuus saakin tähtikokki Micke Björklundin kääntymään erittäin kuuman grillin puoleen oheisessa videossa, jossa liha saa ansaitsemansa pinnan, säilyttäen samalla mahtavan mehevyytensä. Erinomaisten pihvien kaveriksi Micke tarjoaa tässä reseptissä oman yrttivoinsa, jossa herkullisina vivahteina maistuu valkosipuli, timjami ja Tabasco. Kannattaa kokeilla!

Ingredienser

Örtsmör
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 0.5 kruka persilja
  • 0.5 kruka gräslök
  • 10 kvistar färsk timjan
  • 0.5 vitlökslyftor
  • 1 citron
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 10 droppar tabasco

Instruktioner

  1. Låt biffarna stå i rumstemperatur i en timme så de når rumstemperatur.

  2. Värm grillen så den är rejält varm.

  3. Torka av biffarna och salta och peppra dem kraftigt.

  4. Grilla biffarna tills du ser köttsaft droppar tränga ur köttet på översidan av köttet och vänd sedan biffarna.

  5. Grilla den andra sidan av biffarna tills du igen ser köttsaft droppar.

  6. Lyft över köttet på ett skärbräde och låt köttet vila oövertäckt i minst 15 minuter.

  7. Servera helt eller skivat med örtsmör och valfria tillbehör.

Örtsmör
  1. Finhacka persiljan, gräslöken och timjanen. Riv skalet av citronen .
  2. Mixa ner örterna och citronskalet i smöret och riv i vitlöken.

  3. Smaka av med salt, peppar och tabasco.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 220 g
Energi 1408 kJ / 340 kcal 3097 kJ / 748 kcal
Fett 28.8 g 63.4 g
- varav mättat fett 17.1 g 37.6 g
Kolhydrat 0.7 g 1.5 g
- varav sockerarter 0.6 g 1.3 g
Protein 19 g 42 g
Fiber 0.5 g 1 g
Salt 1.4 g 3.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Snellmanin entrecoten herkullisuuden salaisuus on lihan laatu ja esimerkiksi fileepihvejä runsaampi rasva. Rasvaisuus saakin tähtikokki Micke Björklundin kääntymään erittäin kuuman grillin puoleen oheisessa videossa, jossa liha saa ansaitsemansa pinnan, säilyttäen samalla mahtavan mehevyytensä. Erinomaisten pihvien kaveriksi Micke tarjoaa tässä reseptissä oman yrttivoinsa, jossa herkullisina vivahteina maistuu valkosipuli, timjami ja Tabasco. Kannattaa kokeilla!

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan