
Grillad entrecôté med örtsmör
Entrecote 2 st 400g40min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 2 pkt Snellman Entrecote 2 st 400g
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Örtsmör
- 200 g rumsvarmt smör
- 0.5 kruka persilja
- 0.5 kruka gräslök
- 10 kvistar färsk timjan
- 0.5 vitlökslyftor
- 1 citron
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar
- 10 droppar tabasco
Instruktioner
-
Låt biffarna stå i rumstemperatur i en timme så de når rumstemperatur.
-
Värm grillen så den är rejält varm.
-
Torka av biffarna och salta och peppra dem kraftigt.
-
Grilla biffarna tills du ser köttsaft droppar tränga ur köttet på översidan av köttet och vänd sedan biffarna.
-
Grilla den andra sidan av biffarna tills du igen ser köttsaft droppar.
-
Lyft över köttet på ett skärbräde och låt köttet vila oövertäckt i minst 15 minuter.
-
Servera helt eller skivat med örtsmör och valfria tillbehör.
Örtsmör
- Finhacka persiljan, gräslöken och timjanen. Riv skalet av citronen .
-
Mixa ner örterna och citronskalet i smöret och riv i vitlöken.
-
Smaka av med salt, peppar och tabasco.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 1408 kJ / 340 kcal | 3097 kJ / 748 kcal |
Fett | 28.8 g | 63.4 g |
- varav mättat fett | 17.1 g | 37.6 g |
Kolhydrat | 0.7 g | 1.5 g |
- varav sockerarter | 0.6 g | 1.3 g |
Protein | 19 g | 42 g |
Fiber | 0.5 g | 1 g |
Salt | 1.4 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.