Grillade smörgåsar

Grillatut voileivät 1

Frasiga och smakliga grillade smörgåsar.

4 20 min

Ingredienser

  • 8 skivor rostbröd
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 2 dl ruccolasallad
  • 4 skivor Snellmans Smörgåsmedwurst
  • 0.5 rödlök
  • 0.5 paprika
  • 1.5 dl riven ost

Grillade smörgåsar — Gör så här

  1. Bred tomatpuré på alla brödskivor. Strö över oregano. Fördela rucola jämt över hälften av brödskivorna, sätt därefter på Rysk medwurst, rödlök, paprika och riven ost. Sätt sist på en brödskiva (med tomatpurén neråt) på varje smörgås. Grilla i smörgåsgrill tills smörgåsarna är gyllenbruna och osten har smält.
Snellman-Tuotekehittaja_Ove

”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer