Grillat flatbread med chorizokorv, halloumi och sparris
4
1h total tid
Lätt
Ingredienser
Fyllning
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 knippe stekt sparris
- 200 g halloumiost
- 125 g mozzarella ost (á 125 g)
- 1 kruka koriander
- 1 nypa chilipulver
Sås
- 120 g smetana
- 1 ättikslag
- 1 rödlök
- 1 tsk senap
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Flatbread deg
- 2 dl vatten
- 20 g jäst
- 1 tsk honung
- 0.5 tsk rökt paprikapulver
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 msk olja
- 0.75 tsk salt
Instruktioner
Gör först flatbread degen. Låt jäst, honung och rökt paprikapulver dra i ljummet vatten. Tillsätt vetemjöl, olja och salt. Förbered smeten så att den lossnar från skålen och låt stiga i en halv timme
Förbered under tiden såsen. Skumma smetanan och tillsätt finhackad saltgurka och rödlök. Smaka av med senap och med en nypa salt och svartpeppar. Låt stå i kallt
Dela degen i fyra delar och kavla till tunna längder. Värm grillen eller parillan och stek brödet på båda sidorna i ungefär några minuter tills de har vackra ränder
Förbered fyllningen. Grilla ytan på halloumiostskivorna, lättskalade sparrisen och Chorizokorven
Fyll flatbread
Lägg på sås, sparris, Chorizokorv och några skivor halloumi. Riv över mozzarellaost och koriander och färdigställ med svartpeppar och chilipulver. Du kan använda grillen eller alternativt i ugn för att smälta osten. Linda till en rulle. Smaklig måltid!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 340 g | |
---|---|---|
Energi | 1099 kJ / 263 kcal | 3735 kJ / 896 kcal |
Fett | 16 g | 54.4 g |
- varav mättat fett | 7.3 g | 24.8 g |
Kolhydrat | 17.8 g | 60.4 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 5.9 g |
Protein | 11 g | 36 g |
Fiber | 1.7 g | 5.8 g |
Salt | 1.2 g | 4.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.