Grillat flatbread med chorizokorv, halloumi och sparris
Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Beach house kitchen.
4
Ingredienser
- Fyllning:
-
- 1 Snellmannin All Natural Chorizo
- 1 bunt sparris
- 200 g halloumiost (tillsatsfri t.ex. Filos)
- mozzarellaost
- korianderbuske
- chilipulver
- Sås:
-
- 120 g smetana
- 1 saltgurka
- 1 liten rödlök
- 1 tsk tillsatsfri senap
- nypa salt och svartpeppar
- Flatbread deg:
-
- 2 dl vatten
- 20 g jäst
- 1 tsk honung
- 0.5 tsk Pimenton –rökt paprikapulver
- 4.5 dl ekologiskt vetemjöl (tillsatsfri)
- 2 msk olja
- 0.75 tsk salt
Grillat flatbread med chorizokorv, halloumi och sparris — Gör så här
-
- Gör först flatbread degen. Låt jäst, honung och rökt paprikapulver dra i ljummet vatten. Tillsätt vetemjöl, olja och salt. Förbered smeten så att den lossnar från skålen och låt stiga i en halv timme
- Förbered under tiden såsen. Skumma smetanan och tillsätt finhackad saltgurka och rödlök. Smaka av med senap och med en nypa salt och svartpeppar. Låt stå i kallt
- Dela degen i fyra delar och kavla till tunna längder. Värm grillen eller parillan och stek brödet på båda sidorna i ungefär några minuter tills de har vackra ränder
- Förbered fyllningen. Grilla ytan på halloumiostskivorna, lättskalade sparrisen och Merguezkorven
- Fyll flatbread: lägg på sås, sparris, Merguezkorv och några skivor halloumi. Riv över mozzarellaost och koriander och färdigställ med svartpeppar och chilipulver. Du kan använda grillen eller alternativt i ugn för att smälta osten. Linda till en rulle. Smaklig måltid!
Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.