Grisgrönsakssås
5
1h 20min tillagningstid + 1h 20min total tid
Lätt
Ingredienser
Possukastike kasviksilla
- 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
- 0.25 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 0.75 tsk grovmalen vitpeppar
- 1 tsk curry
- 25 g smör
- 4 dl köttbuljong
- 1 msk senap
- 1 påse frysta grönsaker
- 150 g naturell färskost
- 2 msk finhackade färsk timjan
Instruktioner
Ta fram grisskivorna i rumstemperatur en halv timme innan tillagning. Blanda de torra ingredienserna.
Rulla köttskivorna i blandningen och stek i en stekpanna med smör eller olja i några omgångar.
Flytta över bitarna i en kastrull, tillsätt köttbuljong och senap. Lägg sedan på locket och låt sjuda på medelhög värme i 20-30 minuter. Blanda några gånger.
Tillsätt halvtinade grönsaker, färskost och örter. Låt puttra i ytterligare 10 minuter. Servera tillsammans med potatis.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 240 g | |
---|---|---|
Energi | 496 kJ / 119 kcal | 1190 kJ / 285 kcal |
Fett | 6.2 g | 14.9 g |
- varav mättat fett | 3.5 g | 8.5 g |
Kolhydrat | 4.2 g | 10.1 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 4.4 g |
Protein | 11 g | 27 g |
Fiber | 1 g | 2.4 g |
Salt | 1 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.