Grisgrönsakssås

Possu-kasviskastike

Herr Snellmans filébiffar passar bra till olika recept och såser. I detta recept använder vi biffar som görs av 100 % finländskt, gm-fritt och ofruset kött.

Såsens sammetslena konsistens och ovanligt fina färg hämtar pepparrotsfärskosten. Om du vill kan du även bra använda naturell färskost!

4

Ingredienser

  • 1 pkt Filébiff av lantgtis (receptet för fyra biffar)
  • 0.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.75 tsk grovt malen vit- eller svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 25 g smör eller olja
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 msk senap
  • 1 påse frysta grönsaker, ex. morot, blomkål, broccoli
  • 150 g pepparrotsfärskost eller färskost
  • 2 msk färsk timjan eller rosmarin, hackad
Maatiaispossun fileepihvi, 5 kpl

Grisgrönsakssås — Gör så här

  1. Ta fram grisskivorna i rumstemperatur en halv timme innan tillagning. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Rulla köttskivorna i blandningen och stek i en stekpanna med smör eller olja i några omgångar.
  3. Flytta över bitarna i en kastrull, tillsätt köttbuljong och senap. Lägg sedan på locket och låt sjuda på medelhög värme i 20-30 minuter. Blanda några gånger.
  4. Tillsätt halvtinade grönsaker, färskost och örter. Låt puttra i ytterligare 10 minuter. Servera tillsammans med potatis.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer