Hot dog
4
15min työaika + 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 4 kpl hot dog -sämpylää
- 1 kpl Snellman Hot dog nakki 230 g
Lisäksi
- 2 rkl ketsuppia
- 2 rkl sinappia
- persiljaa
Coleslaw
- 400 g kaalia
- 1 kpl porkkanaa
- 1 dl kermaviiliä
- 0.5 dl majoneesia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sinappia
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ripaus mustapippuria
Ohje
Valmista ensin coleslaw. Poista kaalista uloimmat lehdet. Pese ja kuori porkkana. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi porkkana hyvin ohueksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylää tai kuorimaveistä käyttäen.
Sekoita kermaviili, majoneesi, etikka, sitruunamehu, sinappi ja mausteet keskenään kastikkeeksi. Lisää kastike kaalin ja porkkanan sekaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Kaalisalaatin voi myös tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen ruokailua.
Hienonna persilja.
Paista tai grillaa nakit. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne uunissa tai grillissä.
Kasaa sämpylän väliin reilusti coleslaw-salaattia sekä nakki, ja mausta sinapilla, ketsupilla ja persiljallla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 270 g | |
---|---|---|
Energia | 758 kJ / 182 kcal | 2047 kJ / 491 kcal |
Rasva | 10.8 g | 29.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 8.2 g |
Hiilihydraatit | 13.6 g | 36.7 g |
- josta sokereita | 4.9 g | 13.2 g |
Proteiini | 6 g | 16 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 4.2 g |
Suola | 1.4 g | 3.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.