Hash Brown
12
1h total tid
Lätt
Ingredienser
Hash brown
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 700 g mjöliga potatis
- 150 g riven cheddarost
- 1 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 1 kruka persilja
- 12 ägg
- 1 stor söt lök
- 0.5 tsk Havssaltflingor
Till servering
- 1 avocado
- 1 msk saften från en lime
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Skala och riv potatisen. Skölj potatisrivet under rinnande, kallt vatten, låt vattnet rinna av ordentligt.
Riv löken och blanda med potatisrivet och cheddarosten. Tillsätt olivolja och hackad persilja.
Krydda med salt och peppar och blanda väl.
Smörj formarna i muffinsplåten bra eller sätt i pappersformar. Fördela potatisblandningen i formarna så att du får en grop för ägget i mitten. Sätt plåten i ugn och grädda i 220 grader i 8 – 10 minuter.
Ta plåten ur ugnen och knäck ett ägg i varje grop, strö över lite havssalt och svartpeppar. Rulla bacon runt gulorna.
Grädda ytterligare ca 14 minuter tills äggens vita stelnat helt och gulan lite grann. Avnjut med avokado smaksatt med lime och svartpeppar. .
Hash brown passar bra till frukost eller som en lätt lunch tillsammans med en sallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 704 kJ / 169 kcal | 1055 kJ / 254 kcal |
Fett | 12.3 g | 18.4 g |
- varav mättat fett | 3.9 g | 5.8 g |
Kolhydrat | 5.8 g | 8.7 g |
- varav sockerarter | 0.8 g | 1.2 g |
Protein | 9 g | 13 g |
Fiber | 1.2 g | 1.7 g |
Salt | 0.9 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.