
Hash Brown
1h
12
Lätt
Ingredienser
Hash brown
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 700 g mjöliga potatis
- 150 g riven cheddarost
- 1 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 1 kruka persilja
- 12 ägg
- 1 stor söt lök
- 0.5 tsk Havssaltflingor
Till servering
- 1 avocado
- 1 msk saften från en lime
- 1 svartpeppar
Instruktioner
- Skala och riv potatisen. Skölj potatisrivet under rinnande, kallt vatten, låt vattnet rinna av ordentligt.
- Riv löken och blanda med potatisrivet och cheddarosten. Tillsätt olivolja och hackad persilja.
- Krydda med salt och peppar och blanda väl.
- Smörj formarna i muffinsplåten bra eller sätt i pappersformar. Fördela potatisblandningen i formarna så att du får en grop för ägget i mitten. Sätt plåten i ugn och grädda i 220 grader i 8 – 10 minuter.
- Ta plåten ur ugnen och knäck ett ägg i varje grop, strö över lite havssalt och svartpeppar. Rulla bacon runt gulorna.
- Grädda ytterligare ca 14 minuter tills äggens vita stelnat helt och gulan lite grann. Avnjut med avokado smaksatt med lime och svartpeppar. .
- Hash brown passar bra till frukost eller som en lätt lunch tillsammans med en sallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 704 kJ / 169 kcal | 1055 kJ / 254 kcal |
Fett | 12.3 g | 18.4 g |
- varav mättat fett | 3.9 g | 5.8 g |
Kolhydrat | 5.8 g | 8.7 g |
- varav sockerarter | 0.8 g | 1.2 g |
Protein | 9 g | 13 g |
Fiber | 1.2 g | 1.7 g |
Salt | 0.9 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.