Hawaiischnitzel
Panerad gris- eller kalvschnitzel med en stekt ananasring (och konserverade körsbär) på.
4
Ingredienser
- PANERAD GRISSCHNITZEL
-
- 4 skivor (á 150 g) gris ytterfilé
- salt, peppar
- Panering:
-
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
- Till stekning:
-
- smör och vegetabilisk olja
Hawaiischnitzel — Gör så här
-
- Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
- Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
- Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
- Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
- När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare