Hawaijinleike

Hawaijinleike 1

Hawaijinleike tai kotoisammin havajinleike on leivitetty porsaan- tai vasikanleike. Periaatteessa hawaijinleike valmistetaan samalla tavalla kuin kenties hieman tutumpi wieninleike, ainoastaan leikkeen päällinen vaihtuu. Hawaijinleike tarjoillaankin paistetun ananasrenkaan kanssa. Valmista hawaijinleike maatiaispossun extra ulkofileestä tai näppäristä erittäin ohuiksi nuijituista lehtipihveistä.

4

Ainekset

PANEROITU PORSAANLEIKE
  • 4 viipaletta (á 150 g) porsaan ulkofileetä
  • suolaa & pippuria
Leivitys:
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
  • voita ja kasvisöljyä
  • ananasrenkaita

Hawaijinleike — Ohje

  1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin
  2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen
  3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan
  4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita
  5. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Paista myös ananasrenkaat ja tarjoa hawaijinleike heti.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit