Herr Snellmans fyndiga Charkkaka
1h 30min
12
Medel
Ingredienser
Herr Snellmans fyndiga Charkkaka
- 0.75 dl potatismospulver
- 1.5 dl vatten
- 4 ägg
- 100 g smält smör
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 dl fint tärnad paprika
- 120 g Snellman Riktigt mör formskinka 200 g
- 2 msk blåmögelost
- 3 msk hackad gräslök
Instruktioner
Smörj och bröa en tvåliters kakform. Paprikatärningarna kan förkokas i mikrovågsugnen ca 1 minut på full effekt
Hetta upp 1 ½ dl vatten i mikron och blanda i potatismospulvret (eller använd 2 dl vanligt potatismos). Låt svalna och blanda i ägg, smält avsvalnat smör och mjölk
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem. Tillsätt även blåmögelost, tärnad formskinka, paprika och gräslök i smeten
Skeda smeten i kakformen. Grädda ca en timme i 175 °C.
Låt svalna innan servering. Förvara i kylskåp.
Obs! I stället för Riktigt mör formskinka kan man använda t.ex. Tunntunn kalkonfilé blandad med Lätt Kalkonmedwurst, eller någon annan av Herr Snellmans goda uppskärningar. Det går också bra att blanda olika uppskärningar i samma tårta!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 85 g | |
---|---|---|
Energi | 975 kJ / 233 kcal | 829 kJ / 198 kcal |
Fett | 10.7 g | 9.1 g |
- varav mättat fett | 5.9 g | 5 g |
Kolhydrat | 23.7 g | 20.1 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 1.3 g |
Protein | 9 g | 7 g |
Fiber | 1.5 g | 1.3 g |
Salt | 1.7 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.