Herr Snellmans minipizzor
20
45min total tid
Lätt
Ingredienser
Botten
- 2 dl vatten
- 25 g jäst
- 1 tsk salt
- 5 dl vetemjöl
- 2 msk olivolja
Champinjon-skinkfyllning
- 1 dl tomatsås
- 6 champinjon
- 1 pkt Snellman Tunn tunn skinka 180 g
- 60 g riven ost
- 0.5 rödlök
- 0.5 tsk oregano
Salami-mozzarellatäyte
- 1 dl tomatsås med chili
- 1 pkt Snellman Chorizo salami 100 g
- 60 g riven ost
- 1 mozzarella ost (á 125 g)
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 °C
Gör botten: Blanda jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt salt och mjöl, tillsätt sedan olivolja, knåda tills det blir en jämn och fn deg. Låt jäsa tills degen har blivit dubbelt så stor
Kavla ut degen tunt. Ta ut runda bitar med exempelvis ett glas. Bred på chilisås på pizzabitarna, och sätt sedan skinka och champinjoner ovanpå. Dekorera ännu med rödlök och strö över lite oregano och riven ost på varje pizzabit
Stek i ugn 12 minuter i 225 °C.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 50 g | |
---|---|---|
Energi | 1231 kJ / 294 kcal | 616 kJ / 147 kcal |
Fett | 14.1 g | 7 g |
- varav mättat fett | 5.8 g | 2.9 g |
Kolhydrat | 25.3 g | 12.6 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 0.7 g |
Protein | 16 g | 8 g |
Fiber | 2 g | 1 g |
Salt | 1.6 g | 0.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.