Herr Snellmans minipizzor

Herra Snellmanin minipizzat 1

Herr Snellmans minipizzor gör kvällen festligare och festen till en riktig fest. Dessa går lätt att tillreda även för en större grupp, då kan alla få den fyllning man själv önskar. Testa vårt recept!

28 45 min

Ingredienser

Botten:
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
Champinjon-skinkfyllning
  • 1 tsk chilisås eller tomatpuré
  • 6 st champinjonskivor
  • 28 st Snellman tunn tunna skivor av skinka
  • 60 g riven ost
  • rödlök
  • oregano
Medwurst-mozzarellafyllning
  • 1 tsk chilisås eller tomatpuré
  • 28 skivor Snellmans Medvurst
  • 30 g riven ost
  • 1 pkt mozarellaost

Herr Snellmans minipizzor — Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °C
  2. Gör botten: Blanda jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt salt och mjöl, tillsätt sedan olivolja, knåda tills det blir en jämn och fn deg. Låt jäsa tills degen har blivit dubbelt så stor
  3. Kavla ut degen tunt. Ta ut runda bitar med exempelvis ett glas. Bred på chilisås på pizzabitarna, och sätt sedan skinka och champinjoner ovanpå. Dekorera ännu med rödlök och strö över lite oregano och riven ost på varje pizzabit
  4. Stek i ugn 12 minuter i 225 °C.
Snellman-Tuotekehittaja_Ove

”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer