
Hjärtlig smörgåstårta
8
Med Herr Snellmans hjärtliga smörgåstårta når du dina gästers hjärtan.
Ingredienser
Smörgåstårtans botten
- 1 påse Polarbröd eller motsvarande stort tunnbröd
- 1 pkt Snellmans tunntunn extramör palvad skinka
- 1 pkt Snellmans inhemsk medvurst
- 2 kryddgurkor
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl majonnäs
- en knippe gräslök
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
Smörgåstårtans dekorering
- vispgrädde
- 1 pkt Snellmans tunntunn extramör palvad skinka
- 1 pkt Snellmans inhemsk medvurst
- persilja
- gräslök
Instruktioner
Vispa grädden
Tillsätt majonnäs
Hacka skinka, medvurst, kryddgurka och gräslöken fint. Rör ner ingredienserna i grädden
Salt och peppar efter smak
Bygg upp smörgåstårtan med polarbröd och fyllning emellan. Lämna det översta brödet utan fyllning
Täck tårtan med en tunt lager grädde och eventuell dekorering
Fixa rosor av skinka som sätts i en bukett ovanpå tårtan tillsammans med lite persiljeblad
Klipp till hjärtan av medvursten och dekorera tårtans sidor
Strö till sist lite gräslök ovanpå tårtan.
Tips
PS. Till dekoreringen av smörgåstårtan kan man också sätta lite majonnäs i grädden. Använd t.ex. 1 dl majonnäs till 2 dl vispad grädde.
Här hittar du flera läckra smörgåstårtor gjorda på Herr Snellmans vis!