Hjärtlig smörgåstårta
Med Herr Snellmans hjärtliga smörgåstårta når du dina gästers hjärtan.
Ingredienser
- Smörgåstårtans botten
-
- 1 påse Polarbröd eller motsvarande stort tunnbröd
- 1 pkt Snellmans tunntunn extramör palvad skinka
- 1 pkt Snellmans inhemsk medvurst
- 2 kryddgurkor
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl majonnäs
- en knippe gräslök
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
- Smörgåstårtans dekorering
-
- vispgrädde
- 1 pkt Snellmans tunntunn extramör palvad skinka
- 1 pkt Snellmans inhemsk medvurst
- persilja
- gräslök
Hjärtlig smörgåstårta — Gör så här
-
- Vispa grädden
- Tillsätt majonnäs
- Hacka skinka, medvurst, kryddgurka och gräslöken fint. Rör ner ingredienserna i grädden
- Salt och peppar efter smak
- Bygg upp smörgåstårtan med polarbröd och fyllning emellan. Lämna det översta brödet utan fyllning
- Täck tårtan med en tunt lager grädde och eventuell dekorering
- Fixa rosor av skinka som sätts i en bukett ovanpå tårtan tillsammans med lite persiljeblad
- Klipp till hjärtan av medvursten och dekorera tårtans sidor
- Strö till sist lite gräslök ovanpå tårtan.
Tips!
PS. Till dekoreringen av smörgåstårtan kan man också sätta lite majonnäs i grädden. Använd t.ex. 1 dl majonnäs till 2 dl vispad grädde.
Här hittar du flera läckra smörgåstårtor gjorda på Herr Snellmans vis!
”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.
Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”
Kai, Produktutvecklare