Hot Dog 2.0
4
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Hot dog
- 1 pkt Snellman All Natural Roasted garlic grillkorv 230 g
- 4 Hotdog bröd
Chimichurrykål
- 500 g sommarkål
- 0.5 kruka koriander
- 0.5 kruka persilja
- 1 gröna jalapenos
- 1 vitlökslyftor
- 2 saften från en lime
- 2 msk rödvinsvinäger
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk socker
Snabb vitlöksaioli
- 1 dl majonnäs
- 1 vitlökslyftor
- 1 msk citron saft
- 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
Dessutom
- 5 g koriander
- 1 gröna eller röda jalapeno, skivad
Instruktioner
Förbered chimichurry-kålen. Ta bort det hårda stammen från kålen. Skär kålen i tunna skivor och flytta till en stor skål.
Förbered chimichurry-såsen. Skala och finhacka vitlöken. Dela jalapeñon i två, ta bort frön och stammen och dela sedan i mindre bitar. Lägg vitlöksklyftan och jalapeñon i mortel och krossa. Blanda med koriander och persilja.
Fortsätt att krossa i morteln. Lägg till olivolja, rödvinsvinäger, limesaft och kryddor. Blanda så att ingredienserna fördelas relativt jämt, en chimichurry behöver inte vara helt slät. Du kan även tillreda Chimichurryn i mixer.
Häll chimichurry-såsen över den tunt skivade kålen och rör om ordentligt. Lyft sedan skålen i kylen för att dra åt sig.
Förbered vitlöksaiolin. Mät upp majonäs i en skål. Riv vitlöksklyftan i majonäsen och rör om. Häll i citronsaften och svartpepparn och rör om tills blandningen är jämn. Lägg färdig aiolin i kylskåpet.
Stek korvarna i panna eller grilla 2-3 minuter per sida. Värm hot dog-bröden enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll sedan med korvar, fyllningen och dekorera slutligen med koriander och skivad jalapeno.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 320 g | |
---|---|---|
Energi | 822 kJ / 198 kcal | 2630 kJ / 633 kcal |
Fett | 13.7 g | 43.7 g |
- varav mättat fett | 3.1 g | 9.8 g |
Kolhydrat | 12.1 g | 38.8 g |
- varav sockerarter | 4.5 g | 14.3 g |
Protein | 5 g | 15 g |
Fiber | 2.3 g | 7.2 g |
Salt | 0.8 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.