Hot Dog 2.0

Hodarit 2.0

Ta din hotdog upp till en ny nivå med Herr Snellmans nya All Natural Roasted Garlic-korvar. Avnjuts överlägset bäst med chimichurrykål, vitlöksaioli och ett riktigt gott hot dog-bröd.

Detta recept är framtaget i samarbete med Satokausi.fi.

4 30 min

Ingredienser

Hot Dog
  • 1 paket Snellman All Natural Roasted Garlic (230g)
  • 4 st Hot Dog-semla
Chimichurrykål
  • 500 g tidig kål
  • 0,5 knippa koriander
  • 0,5 knippa persilja
  • 1 st jalapeno
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st lime saft
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
Snabb vitlöksaioli
  • 1 dl majonäs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • svartpeppar
Toppa med:
  • färsk koriander
  • jalapenoskivor

Hot Dog 2.0 — Gör så här

  1. Förbered chimichurry-kålen. Ta bort det hårda stammen från kålen. Skär kålen i tunna skivor och flytta till en stor skål.
  2. Förbered chimichurry-såsen. Skala och finhacka vitlöken. Dela jalapeñon i två, ta bort frön och stammen och dela sedan i mindre bitar. Lägg vitlöksklyftan och jalapeñon i mortel och krossa. Blanda med koriander och persilja.
  3. Fortsätt att krossa i morteln. Lägg till olivolja, rödvinsvinäger, limesaft och kryddor. Blanda så att ingredienserna fördelas relativt jämt, en chimichurry behöver inte vara helt slät. Du kan även tillreda Chimichurryn i mixer.
  4. Häll chimichurry-såsen över den tunt skivade kålen och rör om ordentligt. Lyft sedan skålen i kylen för att dra åt sig.
  5. Förbered vitlöksaiolin. Mät upp majonäs i en skål. Riv vitlöksklyftan i majonäsen och rör om. Häll i citronsaften och svartpepparn och rör om tills blandningen är jämn. Lägg färdig aiolin i kylskåpet.
  6. Stek korvarna i panna eller grilla 2-3 minuter per sida. Värm hot dog-bröden enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll sedan med korvar, fyllningen och dekorera slutligen med koriander och skivad jalapeno.
makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer