Hotdogs med äpple, bacon och hasselnöt
4
1h 20min total tid
Lätt
Ingredienser
Hotdogs med äpple, bacon och hasselnöt
- 1 pkt Snellman All Natural Salsiccia grillkorv 230 g
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
Hassselnötssemlor
- 250 g vetemjöl
- 1.5 dl mjölk
- 30 g smör
- 20 g socker
- 12 g jäst
- 5 g salt
- 30 g hasselnöt
- 1 ägg
Chili-äppelsylt
- 3 äpple
- 1 chili
- 2 msk vatten
- 1 tsk honung
- 1 en nypa socker
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 1 citronsaft och skal
Instruktioner
Börja med semlorna
Rosta mer nötter än vad som krävs till semlorna och krossa dem grovt, spara en del som garnering till hotdogarna. Lägg alla ingredienser utom nötterna i en matberedare och knåda degen, blanda sedan i nötterna.
Dela den färdiga degen i 6 delar, rulla dem till bollar och låt jäsa i 10 minuter på en mjölad yta. Du kan här också använda rismjöl och inte smörja semlorna. I så fall blir ytan lite trevligt ojämn men å andra sidan blekare i färgen.
Rulla bollarna avlånga mellan händerna och låt dem ligga på en plåt i en halvtimme. Pensla dem med smör och grädda i ugnen på 225 grader. Vakta dem noga eftersom de lätt bränns.
Under tiden som semlorna är i ugnen kan du göra chili-äppelsylten: Tärna och hacka äpplena och chilin i små bitar. Tillsätt dem i kastrullen med de andra ingredienserna. Koka över liten låga tills äpplena nästan gått sönder.
Plocka ihop hotdogarna
Stek korven och baconet. Skär upp semlorna, bred på senap, sätt på korven och baconet och toppa med chiliäppelsylt och nötkross.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 929 kJ / 222 kcal | 3253 kJ / 778 kcal |
Fett | 11.7 g | 40.8 g |
- varav mättat fett | 4.2 g | 14.6 g |
Kolhydrat | 19.5 g | 68.4 g |
- varav sockerarter | 6.4 g | 22.5 g |
Protein | 8 g | 27 g |
Fiber | 1.8 g | 6.3 g |
Salt | 1.1 g | 3.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.