Hotdogs med äpple, bacon och hasselnöt
Detta recept från Vivaciabatta bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
4
Ingredienser
-
- 1 pkt Snellman All Natural Knackkorv
- Riktigt bacon (enligt tycke och smak)
- Hassselnötssemlor
-
- 250 g mjöl
- 150 g mjölk
- 30 g smör
- 20 g socker
- 12 g jäst
- 5 g salt
- 30 g hasselnötter
- ägg för smörjning
- Chili-äppelsylt
-
- 3 äpplen
- 1 chili
- 2 msk vatten eller äppeljuice
- honung
- en nypa socker
- salt, peppar
- 1 citronsaft och skal
Hotdogs med äpple, bacon och hasselnöt — Gör så här
-
- Börja med semlorna: Rosta mer nötter än vad som krävs till semlorna och krossa dem grovt, spara en del som garnering till hotdogarna. Lägg alla ingredienser utom nötterna i en matberedare och knåda degen, blanda sedan i nötterna.
- Dela den färdiga degen i 6 delar, rulla dem till bollar och låt jäsa i 10 minuter på en mjölad yta. Du kan här också använda rismjöl och inte smörja semlorna. I så fall blir ytan lite trevligt ojämn men å andra sidan blekare i färgen.
- Rulla bollarna avlånga mellan händerna och låt dem ligga på en plåt i en halvtimme. Pensla dem med smör och grädda i ugnen på 225 grader. Vakta dem noga eftersom de lätt bränns.
- Under tiden som semlorna är i ugnen kan du göra chili-äppelsylten: Tärna och hacka äpplena och chilin i små bitar. Tillsätt dem i kastrullen med de andra ingredienserna. Koka över liten låga tills äpplena nästan gått sönder.
- Plocka ihop hotdogarna: Stek korven och baconet. Skär upp semlorna, bred på senap, sätt på korven och baconet och toppa med chiliäppelsylt och nötkross.
Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.