
Hodari pekonilla, omenalla ja hasselpähkinällä
4
1t 20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Hodari pekonilla, omenalla ja hasselpähkinällä
Hasselpähkinäsämpylät
- 250 g vehnäjauhoja
- 1.5 dl maitoa
- 30 g voita
- 20 g sokeria
- 12 g hiivaa
- 5 g suolaa
- 30 g hasselpähkinöitä
- 1 kananmunaa
Chiliomenahilloke
- 3 omenaa
- 1 chiliä
- 2 rkl vettä
- 1 tl hunajaa
- 1 ripaus sokeria
- 1 ripaus suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
Ohje
Aloita sämpylöillä
Paahda enemmän pähkinöitä kun sämpylät tarvitsevat ja rouhi ne karkeaksi, säästä osa koristeeksi hodarin päälle. Pistä kaikki aineet paitsi pähkinät taikinakoneen pataan ja vaivaa taikinaksi, sekoita pähkinät mukaan.
Jaa valmis taikina kuuteen osaan, pyöritä palloiksi ja anna levätä 10 minuttia jauhotetulla pöydällä. Voit myös käyttää pyöritelyyn riisijauhoa eikä sämpylöitä ole pakko voidella, silloin pinnasta tulee hauskan karhea mutta toisaalta vähän haalean värinen.
Pyöritä palloista käsien välissä pötköjä ja anna niiden nousta pellillä puolisen tuntia. Voitele ja paista 225 asteissa uunissa, vartioi pullia koska ne ottaa helposti liikaa väriä.
Sämpylöiden noustessa tai ollessa uunissa voit tehdä chiliomenahillokkeen. Palottele omenat pieniksi kuutioiksi ja chili pieneksi. Lisää ne kattilaan jossa on muut aineet. Keitä pienellä tulella kunnes omenat on melkeen hajonneet.
Hodarien koonti
Paista makkarat ja pekonit paistinpannussa. Leikkaa sämpylät auki, levitä pohjalle sinappia, lisää makkara ja pekoni, päälle chiliomppua ja pähkinärouhetta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 968 kJ / 232 kcal | 3388 kJ / 811 kcal |
Rasva | 13 g | 47 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.9 g | 17.1 g |
Hiilihydraatit | 19.5 g | 68.2 g |
- josta sokereita | 6.4 g | 22.4 g |
Proteiini | 9 g | 31 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 6.3 g |
Suola | 1.2 g | 4.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.