Hodari pekonilla, omenalla ja hasselpähkinällä

Hodari pekonilla, omenalla ja hasselpähkinällä

Tämä Vivaciabatta! -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

4

Ainekset

  • 1 pkt Snellman All Natural Nakki
  • Kunnon pekonia (määrä oman maun mukaan)
Hasselpähkinäsämpylät
  • 250 g jauhoja
  • 150 g maitoa
  • 30 g voita
  • 20 g sokeria
  • 12 g hiivaa
  • 5 g suolaa
  • 30 g hasselpähkinöitä
  • munaa voiteluun
Chiliomenahilloke
  • 3 omenaa
  • 1 chili
  • 2 rkl vettä tai omenamehua
  • hunajaa
  • ripaus sokeria
  • suolaa & pippuria
  • 1 situunan mehu ja kuoret

Hodari pekonilla, omenalla ja hasselpähkinällä — Ohje

  1. Aloita sämpylöillä: Paahda enemmän pähkinöitä kun sämpylät tarvitsevat ja rouhi ne karkeaksi, säästä osa koristeeksi hodarin päälle. Pistä kaikki aineet paitsi pähkinät taikinan koneen pataan ja vaivaa taikinaksi, sekoita pähkinät mukaan.
  2. Jaa valmis taikina kuuteen osaan, pyöritä palloiksi ja anna levätä 10 minuttia jauhotetulla pöydällä. Voit myös käyttää pyöritelyyn riisijauhoa eikä sämpylöitä ole pakko voidella, silloin pinnasta tulee hauskan karhea mutta toisaalta vähän haalean värinen.
  3. Pyöritä palloista käsin välissä pötköjä ja anna niiden nousta pellillä puolisen tuntia. Voitele ja paista 225 asteissa uunissa, vartio pullia koska ne ottaa helposti liikaa väriä.
  4. Sämpylöiden noustessa tai olevan uunissa voit tehdä chiliomenahillokkeen. Palottele omenat pieniksi kuutioiksi ja chili pieneksi. Lisää ne kattilaan jossa on muut aineet. Keitä pienellä tulella kunnes ometa on melkeen hajonneet.
  5. Hodarien koonti: Paista makkarat ja pekonit paistinpannussa. Leikkaa sämpylät auki, levitä pohjalle sinappia, lisää makkara ja pekoni, päälle chiliomppua ja pähkinärouhetta.

Arvioi

Jaa

Kommentit