Indisk Butter pork
4
1h tillagningstid + 1h total tid
Lätt
Ingredienser
Indisk butter pork
- 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
- 3 msk turkisk yoghurt
- 2 tsk currypasta
- 1 tsk olja
Smörtomatsås
- 1 gullök
- 4 vitlökslyftor
- 2 msk gurkmeja
- 1 msk spiskummin
- 1 msk malda korianderfrön
- 2 tsk kummin
- 250 g körsbärstomat
- 4 dl kokosmjölk
- 4 dl kokosmjölk
- 1.5 tsk salt
Instruktioner
Indisk butter pork — Gör så här
Rör ihop youghurt och currysmet. Skär passliga munsbitar av grisfilén och rör ihop. Låt stå medan du gör såsen.
Finhacka löpen och vitlöken till strimlor. Sautera lökblandningen i smör på medelvärme i fem minuter och blanda sen i gurkmeja, spiskummin och korianderfrön. Sautera sen i ytterligare några minuter.
Halvera körsbärstomaterna. Tillsätt tomathalvorna tillsammans med kokosmjölk och låt puttra i 10-15 minuter tills tomaterna mjuknat ordentligt. Använd stavmixer för att göra blandningen smidig och len.
Stek grisbitarna i en varm panna eller wok i några minuter, tills ytan börjar få färg. Salta.
Häll i tomat- och smörblandningen och låt puttra i fem minuter. Smaka av och salta vid behov.
Servera Butter Pork tillsammans med naanbröd och basmatiris.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 752 kJ / 181 kcal | 2256 kJ / 544 kcal |
Fett | 13.6 g | 40.8 g |
- varav mättat fett | 10.9 g | 32.6 g |
Kolhydrat | 3.5 g | 10.5 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 7.4 g |
Protein | 10 g | 29 g |
Fiber | 1 g | 3 g |
Salt | 0.7 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.