Hoppa till innehållet
Jägarschnitzel

Jägarschnitzel

Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g

4

40min total tid

Medel

Panerad gris-, nöt- eller kalvschnitzel som serveras med svampsås eller svampstuvning. Hur gott som helst faktiskt.

Ingredienser

Panerad grisschintzel
Panering
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl skorpmjöl
Stekning
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk olja
Svampröra
  • 250 g saltad skogssvamp som är färdig att använda
  • 1 lök
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 tsk currypasta
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar

Instruktioner

Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.

Svampröra

Fräs lök-svampblandningen i den upphettade olje-smörblandningen tills löken är glansig. Tillsätt currypasta
Blanda mjölet i den heta svampblandningen och tillsätt vätskan. Koka på svag värme i cirka 20 minuter. Krydda med salt och peppar.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 912 kJ / 218 kcal 3191 kJ / 764 kcal
Fett 12.5 g 43.8 g
- varav mättat fett 4.2 g 14.6 g
Kolhydrat 14 g 49 g
- varav sockerarter 1.5 g 5.3 g
Protein 11 g 40 g
Fiber 0.7 g 2.4 g
Salt 0.6 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan