Jägarschnitzel
4
40min total tid
Medel
Ingredienser
Panerad grisschintzel
- 2 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Panering
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
Stekning
- 1 msk smör
- 0.5 tsk olja
Svampröra
- 250 g saltad skogssvamp som är färdig att använda
- 1 lök
- 1 vitlökslyftor
- 1 msk smör
- 1 msk olja
- 1 tsk currypasta
- 1 dl vetemjöl
- 4 dl grädde
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk vitpeppar
Instruktioner
Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
Svampröra
Fräs lök-svampblandningen i den upphettade olje-smörblandningen tills löken är glansig. Tillsätt currypasta
Blanda mjölet i den heta svampblandningen och tillsätt vätskan. Koka på svag värme i cirka 20 minuter. Krydda med salt och peppar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 912 kJ / 218 kcal | 3191 kJ / 764 kcal |
Fett | 12.5 g | 43.8 g |
- varav mättat fett | 4.2 g | 14.6 g |
Kolhydrat | 14 g | 49 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 5.3 g |
Protein | 11 g | 40 g |
Fiber | 0.7 g | 2.4 g |
Salt | 0.6 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.