Jägarschnitzel
Panerad gris-, nöt- eller kalvschnitzel som serveras med svampsås eller svampstuvning. Hur gott som helst faktiskt.
4
Ingredienser
- Panerad grisschintzel
-
- 4 skivor (á 150 g) gris ytterfilé
- salt, peppar
- Panering:
-
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
- Till stekning:
-
- smör och vegetabilisk olja
- Svampröra:
-
- 1 l färska, hackade kantareller eller 250 g saltad skogssvamp som är färdig att använda
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 1 msk olja
- 1 tsk mild currypasta
- 1 dl vetemjöl
- 4 dl grädde
- 4 dl vatten
- salt
- vitpeppar
Jägarschnitzel — Gör så här
-
- Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
- Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
- Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
- Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
- När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
- Svampröra
- Fräs lök-svampblandningen i den upphettade olje-smörblandningen tills löken är glansig. Tillsätt currypasta
- Blanda mjölet i den heta svampblandningen och tillsätt vätskan. Koka på svag värme i cirka 20 minuter. Krydda med salt och peppar.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare