
Jägarschnitzel
40min
4
Medel
Panerad gris-, nöt- eller kalvschnitzel som serveras med svampsås eller svampstuvning. Hur gott som helst faktiskt.
Ingredienser
Panerad grisschintzel
- 2 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Panering
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
Stekning
- 1 msk smör
- 0.5 tsk olja
Svampröra
- 250 g saltad skogssvamp som är färdig att använda
- 1 lök
- 1 vitlökslyftor
- 1 msk smör
- 1 msk olja
- 1 tsk currypasta
- 1 dl vetemjöl
- 4 dl grädde
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk vitpeppar
Instruktioner
- Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
- Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
- Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
- Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
- När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
Svampröra
- Fräs lök-svampblandningen i den upphettade olje-smörblandningen tills löken är glansig. Tillsätt currypasta
- Blanda mjölet i den heta svampblandningen och tillsätt vätskan. Koka på svag värme i cirka 20 minuter. Krydda med salt och peppar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 912 kJ / 218 kcal | 3191 kJ / 764 kcal |
Fett | 12.5 g | 43.8 g |
- varav mättat fett | 4.2 g | 14.6 g |
Kolhydrat | 14 g | 49 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 5.3 g |
Protein | 11 g | 40 g |
Fiber | 0.7 g | 2.4 g |
Salt | 0.6 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Panerad gris-, nöt- eller kalvschnitzel som serveras med svampsås eller svampstuvning. Hur gott som helst faktiskt.