Jägarschnitzel

Jägarschnitzel

Panerad gris-, nöt- eller kalvschnitzel som serveras med svampsås eller svampstuvning.

4

Ingredienser

PANERAD GRISSCHNITZEL
  • 4 skivor (á 150 g) gris ytterfilé
  • salt, peppar
Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl skorpmjöl
Till stekning:
  • smör och vegetabilisk olja
Svampröra:
  • 1 l färska, hackade kantareller eller 250 g saltad skogssvamp som är färdig att använda
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 tsk mild currypasta
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl grädde
  • 4 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar

Jägarschnitzel — Gör så här

  1. Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
  2. Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
  4. Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
  5. När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
  6. Svampröra
  7. Fräs lök-svampblandningen i den upphettade olje-smörblandningen tills löken är glansig. Tillsätt currypasta
  8. Blanda mjölet i den heta svampblandningen och tillsätt vätskan. Koka på svag värme i cirka 20 minuter. Krydda med salt och peppar.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept