Köttbullar

Kunnon lihapullat

Köttbullar behöver man inte göra någon extra reklam för. Detta recept är det enklaste av dem alla, bara enkla ingredienser. Dessutom är det jättegoda!

4 30 min

Ingredienser

  • 400 g Stekmaletkött
  • 1 lök
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör till stekning
  • nypa svartpeppar
  • nypa vitpeppar

Köttbullar — Gör så här

  1. Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.
  2. Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.
  3. Forma köttbullarna och stek dem i stekpannan tills de blir vackert bruna.
  4. Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i ca 20 min.
  5. Ps. Av de köttbullar som blir över (vilket i sig är osannolikt) kan du nästa dag göra en pyttipanna eller läckra varma smörgåsar.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer