Köttbullar

Kunnon lihapullat

Köttbullar behöver man inte göra någon extra reklam för. Detta recept är det enklaste av dem alla, bara enkla ingredienser. Dessutom är det jättegoda!

4 30 min

Ingredienser

  • 400 g Stekmaletkött
  • 1 lök
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör till stekning
  • nypa svartpeppar
  • nypa vitpeppar

Köttbullar — Gör så här

  1. Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.
  2. Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.
  3. Forma köttbullarna och stek dem i stekpannan tills de blir vackert bruna.
  4. Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i ca 20 min.
  5. Ps. Av de köttbullar som blir över (vilket i sig är osannolikt) kan du nästa dag göra en pyttipanna eller läckra varma smörgåsar. Herr Snellmans recept, varsågod!
Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept