Köttbullar

Kunnon lihapullat

Köttbullar behöver man inte göra någon extra reklam för. Detta recept är det enklaste av dem alla, bara enkla ingredienser. Dessutom är det jättegoda!

4 30 min

Ingredienser

  • 400 g Stekmaletkött
  • 1 lök
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör till stekning
  • nypa svartpeppar
  • nypa vitpeppar

Köttbullar — Gör så här

  1. Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.
  2. Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.
  3. Forma köttbullarna och stek dem i stekpannan tills de blir vackert bruna.
  4. Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i ca 20 min.
  5. Ps. Av de köttbullar som blir över (vilket i sig är osannolikt) kan du nästa dag göra en pyttipanna eller läckra varma smörgåsar. Herr Snellmans recept, varsågod!
Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer