Köttbullar

Kunnon lihapullat

Köttbullar behöver man inte göra någon extra reklam för. Detta recept är det enklaste av dem alla, bara enkla ingredienser. Dessutom är det jättegoda!

4 30 min

Ingredienser

  • 400 g Stekmaletkött
  • 1 lök
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör till stekning
  • nypa svartpeppar
  • nypa vitpeppar

Köttbullar — Gör så här

  1. Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.
  2. Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.
  3. Forma köttbullarna och stek dem i stekpannan tills de blir vackert bruna.
  4. Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i ca 20 min.
  5. Ps. Av de köttbullar som blir över (vilket i sig är osannolikt) kan du nästa dag göra en pyttipanna eller läckra varma smörgåsar.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer