Köttbullar
Köttbullar behöver man inte göra någon extra reklam för. Detta recept är det enklaste av dem alla, bara enkla ingredienser. Dessutom är det jättegoda!
4
30 min
Ingredienser
-
- 400 g Stekmaletkött
- 1 lök
- 0.5 dl skorpmjöl
- 1 dl grädde
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 1 msk smör till stekning
- nypa svartpeppar
- nypa vitpeppar
Köttbullar — Gör så här
-
- Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.
- Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.
- Forma köttbullarna och stek dem i stekpannan tills de blir vackert bruna.
- Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i ca 20 min.
- Ps. Av de köttbullar som blir över (vilket i sig är osannolikt) kan du nästa dag göra en pyttipanna eller läckra varma smörgåsar.
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.