Hoppa till innehållet
K-Dog

K-Dog

4

10min tillagningstid + 10min total tid

Lätt

Den borde egentligen heta ”eldig hotdog med aioli och grillad kebab av kyckling”, men i enkelhetens namn gick vi på förkortningsspåret och bjuder nu på en K-Dog. Fixa (eller baka!) hot dog-bröd, önskade fyllningar och Herr Snellmans grillade kycklingkebab och du har en härlig street food-aktig smakupplevelse att se fram emot. Den stora frågan hos vår testpanel blev ändå, hur många man kan äta innan man är nöjd?

Ingredienser

K-dog
  • 1 pkt Snellman Grillad kebab kyckling 300 g
  • 1 tomat
  • 4 Hotdog bröd
  • 80 g aioli
  • 1 vårlök hackad
  • 1 hackad jalapeno
  • 1 dl kebabdressing

Instruktioner

Inled med att hacka tomaten och vårlöken i små bitar, skär även jalapenon i små skivor ifall du valt ett färskt alternativ.
Värm hot dog-brödet i ugnen på låg temperatur medan du steker den grillade kebaben av kyckling under konstant omrörning.
Håll ditt öppnade bröd i handen och bygg från grunden med aioli, tomat, jalapeno och kebab. Toppa med önskad mängd kebabsås och toppa med vårlök.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 1103 kJ / 265 kcal 2206 kJ / 530 kcal
Fett 19 g 38.1 g
- varav mättat fett 2 g 4 g
Kolhydrat 15.1 g 30.2 g
- varav sockerarter 3.3 g 6.7 g
Protein 8 g 16 g
Fiber 1.1 g 2.3 g
Salt 1 g 2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan