K-Dog
10min
4
Lätt
Den borde egentligen heta ”eldig hotdog med aioli och grillad kebab av kyckling”, men i enkelhetens namn gick vi på förkortningsspåret och bjuder nu på en K-Dog. Fixa (eller baka!) hot dog-bröd, önskade fyllningar och Herr Snellmans grillade kycklingkebab och du har en härlig street food-aktig smakupplevelse att se fram emot. Den stora frågan hos vår testpanel blev ändå, hur många man kan äta innan man är nöjd?
Ingredienser
K-dog
- 1 pkt Snellman Grillad kebab kyckling 300 g
- 1 tomat
- 4 Hotdog bröd
- 80 g aioli
- 1 vårlök hackad
- 1 hackad jalapeno
- 1 dl kebabdressing
Instruktioner
Inled med att hacka tomaten och vårlöken i små bitar, skär även jalapenon i små skivor ifall du valt ett färskt alternativ.
Värm hot dog-brödet i ugnen på låg temperatur medan du steker den grillade kebaben av kyckling under konstant omrörning.
Håll ditt öppnade bröd i handen och bygg från grunden med aioli, tomat, jalapeno och kebab. Toppa med önskad mängd kebabsås och toppa med vårlök.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1103 kJ / 265 kcal | 2206 kJ / 530 kcal |
Fett | 19 g | 38.1 g |
- varav mättat fett | 2 g | 4 g |
Kolhydrat | 15.1 g | 30.2 g |
- varav sockerarter | 3.3 g | 6.7 g |
Protein | 8 g | 16 g |
Fiber | 1.1 g | 2.3 g |
Salt | 1 g | 2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.