Hoppa till innehållet
K-Dog

K-Dog

10min

4

Lätt

Den borde egentligen heta ”eldig hotdog med aioli och grillad kebab av kyckling”, men i enkelhetens namn gick vi på förkortningsspåret och bjuder nu på en K-Dog. Fixa (eller baka!) hot dog-bröd, önskade fyllningar och Herr Snellmans grillade kycklingkebab och du har en härlig street food-aktig smakupplevelse att se fram emot. Den stora frågan hos vår testpanel blev ändå, hur många man kan äta innan man är nöjd?

Ingredienser

K-dog
  • 1 pkt Snellman Grillad kebab kyckling 300 g
  • 1 tomat
  • 4 Hotdog bröd
  • 80 g aioli
  • 1 vårlök hackad
  • 1 hackad jalapeno
  • 1 dl kebabdressing

Instruktioner

  1. Inled med att hacka tomaten och vårlöken i små bitar, skär även jalapenon i små skivor ifall du valt ett färskt alternativ.
  2. Värm hot dog-brödet i ugnen på låg temperatur medan du steker den grillade kebaben av kyckling under konstant omrörning.
  3. Håll ditt öppnade bröd i handen och bygg från grunden med aioli, tomat, jalapeno och kebab. Toppa med önskad mängd kebabsås och toppa med vårlök.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 1103 kJ / 265 kcal 2206 kJ / 530 kcal
Fett 19 g 38.1 g
- varav mättat fett 2 g 4 g
Kolhydrat 15.1 g 30.2 g
- varav sockerarter 3.3 g 6.7 g
Protein 8 g 16 g
Fiber 1.1 g 2.3 g
Salt 1 g 2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Den borde egentligen heta ”eldig hotdog med aioli och grillad kebab av kyckling”, men i enkelhetens namn gick vi på förkortningsspåret och bjuder nu på en K-Dog. Fixa (eller baka!) hot dog-bröd, önskade fyllningar och Herr Snellmans grillade kycklingkebab och du har en härlig street food-aktig smakupplevelse att se fram emot. Den stora frågan hos vår testpanel blev ändå, hur många man kan äta innan man är nöjd?

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan