Kålgryta
Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g50min
4
Lätt
En vacker röd-orange kålgryta passar kanske på påskbordet?
Ingredienser
Kålgryta
- 1 litet kålhuvud
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 3 morötter
- 1 söt potatis
- 2 vitlökslyftor
- 2 tomat
- 100 g kålrot
- 1 lök
- 3 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 1 svartpeppar
- 1 några nypor salt
- 2 msk sirap
Instruktioner
- Stek köttet. Strimla kål, hacka grönsakerna. Sätt alla ingredienser i en gjutjärnspanna. Tillsätt så mycket vatten så att ingredienserna täcks. Sätt på locket och in i ugnen. Tillred i 220 °C i ca 60 min.
Tips
Kokeile myös klassikkoruokaa eli kaalilaatikkoa Herra Snellmanin reseptillä!
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 450 g | |
|---|---|---|
| Energi | 409 kJ / 98 kcal | 1842 kJ / 441 kcal |
| Fett | 5.3 g | 24.1 g |
| - varav mättat fett | 2.3 g | 10.2 g |
| Kolhydrat | 6.8 g | 30.8 g |
| - varav sockerarter | 5.7 g | 25.4 g |
| Protein | 5 g | 21 g |
| Fiber | 2 g | 9.1 g |
| Salt | 0.4 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
En vacker röd-orange kålgryta passar kanske på påskbordet?