Kålgryta
En vacker röd-orange kålgryta passar kanske på påskbordet?
4
50 min
Ingredienser
-
- 1 litet kålhuvud
- 400 g Gris-nöt maletkött
- 3 morötter
- 1 liten batat
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tomater
- 1 bit kålrot
- 1 stor lök
- 3 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 nypa svartpeppar
- 1 nypa salt
Kålgryta — Gör så här
-
- Bryn köttet. Strimla kål, hacka grönsakerna. Sätt alla ingredienser i en gjutjärnspanna. Tillsätt så mycket vatten så att ingredienserna täcks. Sätt på locket och in i ugnen. Tillred i 220 °C i ca 60 min.
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.