Kålgryta

Kaalipata 1

En vacker röd-orange kålgryta passar kanske på påskbordet?

4 50 min

Ingredienser

  • 1 litet kålhuvud
  • 400 g Gris-nöt maletkött
  • 3 morötter
  • 1 liten batat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1 bit kålrot
  • 1 stor lök
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa salt

Kålgryta — Gör så här

  1. Bryn köttet. Strimla kål, hacka grönsakerna. Sätt alla ingredienser i en gjutjärnspanna. Tillsätt så mycket vatten så att ingredienserna täcks. Sätt på locket och in i ugnen. Tillred i 220 °C i ca 60 min.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer