Kålgryta

Kaalipata 1

En vacker röd-orange kålgryta passar kanske på påskbordet?

4 50 min

Ingredienser

  • 1 litet kålhuvud
  • 400 g Gris-nöt maletkött
  • 3 morötter
  • 1 liten batat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1 bit kålrot
  • 1 stor lök
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Bryn köttet. Strimla kål, hacka grönsakerna. Sätt alla ingredienser i en gjutjärnspanna. Tillsätt så mycket vatten så att ingredienserna täcks. Sätt på locket och in i ugnen. Tillred i 220 °C i ca 60 min.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept