Kålgryta

Kaalipata 1

En vacker röd-orange kålgryta passar kanske på påskbordet?

4 50 min

Ingredienser

  • 1 litet kålhuvud
  • 400 g Gris-nöt maletkött
  • 3 morötter
  • 1 liten batat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1 bit kålrot
  • 1 stor lök
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa salt

Kålgryta — Gör så här

  1. Bryn köttet. Strimla kål, hacka grönsakerna. Sätt alla ingredienser i en gjutjärnspanna. Tillsätt så mycket vatten så att ingredienserna täcks. Sätt på locket och in i ugnen. Tillred i 220 °C i ca 60 min.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer