Hoppa till innehållet
Kålgryta

Kålgryta

4

50min total tid

Lätt

En vacker röd-orange kålgryta passar kanske på påskbordet?

Ingredienser

Kålgryta
  • 1 litet kålhuvud
  • 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
  • 3 morotter
  • 1 söt potatis
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 tomat
  • 100 g kålrot
  • 1 lök
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 svartpeppar
  • 1 några nypor salt
  • 2 msk sirap

Instruktioner

Stek köttet. Strimla kål, hacka grönsakerna. Sätt alla ingredienser i en gjutjärnspanna. Tillsätt så mycket vatten så att ingredienserna täcks. Sätt på locket och in i ugnen. Tillred i 220 °C i ca 60 min.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 409 kJ / 98 kcal 1842 kJ / 441 kcal
Fett 5.3 g 24.1 g
- varav mättat fett 2.3 g 10.2 g
Kolhydrat 6.8 g 30.8 g
- varav sockerarter 5.7 g 25.4 g
Protein 5 g 21 g
Fiber 2 g 9.1 g
Salt 0.4 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Grytor

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan