Kaalipata
Herkullinen kaalipata saa kauniin värinsä porkkanoista ja bataatista. Tämä helppo ja maistuva ruoka on myös erittäin terveellistä ja syntyy todella vaivattomasti uunissa.
Kaalipata vaatii kaalin ja juuresten lisäksi tietysti myös kunnon lihaa. Tässä reseptissä on käytetty Herra Snellmanin Kunnon sika-nauta jauhelihaa, joka sopii reilumman rasvaisuutensa puolesta erinomaisesti kaikkiin laatikko- ja pataruokiin. Lisäksi se on aina valmistettu 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta lihasta.
Kokeile ja onnistu – makoisa kaalipata ohje, ole hyvä!
Ainekset
-
- 1 pieni keräkaali
- 400 g Sika-nauta jauhelihaa
- 3 porkkanaa
- 1 pieni bataatti
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tomaattia
- 1 pala lanttua
- 1 iso sipuli
- 3 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 ripaus mustapippuria
- 1 ripaus suolaa
- 2 rkl siirappia
Kaalipata — Ohje
-
- Ruskista liha. Suikaloi kaali, pilko kasvikset.
- Lado kaikki ainekset valuurautapataan. Lisää sen verran vettä että ainekset peittyvät.
- Peitä kannella. Kypsennä kaalipata valurautapadassa uunissa 220 asteessa noin 60 min.
Vinkki!
Kokeile myös klassikkoruokaa eli kaalilaatikkoa! Katso Herra Snellmanin kaalilaatikko-resepti sekä muunnelmat.
Rakastettu koska ei pakastettu
Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.
On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.