
Kaalipata
50min
4
Helppo
Ainekset
Kaalipata
- 1 kpl pientä keräkaalia
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 3 kpl porkkanaa
- 1 kpl bataattia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl tomaattia
- 100 g lanttua
- 1 kpl sipulia
- 3 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 kpl ripaus suolaa
- 2 rkl siirappia
Ohje
-
Ruskista liha. Suikaloi kaali, pilko kasvikset.
-
Lado kaikki ainekset valuurautapataan. Lisää sen verran vettä että ainekset peittyvät.
-
Peitä kannella. Kypsennä kaalipata valurautapadassa uunissa 220 asteessa noin 60 min.
Vinkki!
- Kokeile myös klassikkoruokaa eli kaalilaatikkoa! Katso Herra Snellmanin kaalilaatikko-resepti sekä muunnelmat.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 409 kJ / 98 kcal | 1842 kJ / 441 kcal |
Rasva | 5.3 g | 24.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 10.2 g |
Hiilihydraatit | 6.8 g | 30.8 g |
- josta sokereita | 5.7 g | 25.4 g |
Proteiini | 5 g | 21 g |
Ravintokuitu | 2 g | 9.1 g |
Suola | 0.4 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.