Kaalipata

Kaalipata porkkanoilla ja bataatilla

Herkullinen kaalipata saa kauniin värinsä porkkanoista ja bataatista. Tämä helppo ja maistuva ruoka on myös erittäin terveellistä ja syntyy todella vaivattomasti uunissa.

Kaalipata vaatii kaalin ja juuresten lisäksi tietysti myös kunnon lihaa. Tässä reseptissä on käytetty Herra Snellmanin Kunnon sika-nauta jauhelihaa, joka sopii reilumman rasvaisuutensa puolesta erinomaisesti kaikkiin laatikko- ja pataruokiin. Lisäksi se on aina valmistettu 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta lihasta.

Kokeile ja onnistu – makoisa kaalipata ohje, ole hyvä!

4 50 min

Ainekset

  • 1 pieni keräkaali
  • 400 g Sika-nauta jauhelihaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni bataatti
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 pala lanttua
  • 1 iso sipuli
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 ripaus suolaa
  • 2 rkl siirappia

Kaalipata — Ohje

  1. Ruskista liha. Suikaloi kaali, pilko kasvikset.
  2. Lado kaikki ainekset valuurautapataan. Lisää sen verran vettä että ainekset peittyvät.
  3. Peitä kannella. Kypsennä kaalipata valurautapadassa uunissa 220 asteessa noin 60 min.

Vinkki!

Kokeile myös klassikkoruokaa eli kaalilaatikkoa! Katso Herra Snellmanin kaalilaatikko-resepti sekä muunnelmat.

02Snellman_jauheliha_landingpage_banner-(1)

Jauheliha on olennainen osa ruokakulttuuriamme ja monissa perheissä sitä syödään viikoittain. Me Snellmanilla haluamme, että kotikokeilla on mahdollisuus valita arkeensa laadukkaita tuotteita ja siksi teemme myös kaikkein tavallisimmat tuotteet parhaalla mahdollisella tavalla.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit