
Karamelliserad kassler
Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg2h
4
Lätt
Ingredienser
Helppo karamellipossu
- 0.5 pkt Snellman Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg
- 1 dl farinsocker
- 2 msk vatten
- 3.3 dl kokosvatten
- 1 schalottenlök
- 2 vitlökslyftor
- 0.5 dl fisksås
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Karamelliserad kassler
-
Skär kasslern i bitar på 3 x 3 cm. Skala och strimla löken och hacka vitlöken.
-
Värm upp farinsockret och vattnet i en wok tills den når kokpunkten och sockret smälter. Lägg i köttbitarna, löken, kryddorna och kokosvattnet (du kan också använda kokosmjölk, men då avviker receptet rejält från orginalet, eftersom kokosvatten är klart)
-
Koka upp och låt sen blandningen puttra på, täck inte in med lock. Låt koka i 90 minuter, rör om nu och då. Målet är att vätskan försvinner och kasslern karamelliseras.
-
Servera kasslern med kokt basmatiris, dekorera med färsk chili och koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1246 kJ / 297 kcal | 2492 kJ / 594 kcal |
Fett | 12.5 g | 25 g |
- varav mättat fett | 4.3 g | 8.7 g |
Kolhydrat | 30 g | 60 g |
- varav sockerarter | 13 g | 26.1 g |
Protein | 15 g | 30 g |
Fiber | 0.2 g | 0.3 g |
Salt | 1.2 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.