Hoppa till innehållet
Kebabpizzaplåt

Kebabpizzaplåt

Grillad kebab original 300 g

5

25min tillagningstid + 1h 55min total tid

Lätt

Skapa en läcker pizzaupplevelse på hemmaplan! Färska ananasbitar, champinjoner och rödlök lyfter Snellmans grillade kebabflarn till en helt ny nivå. Med ett hemlagat och enkel pizzabotten skapar du en bekymmersfri och fyllig smakupplevelse för ett större gäng.

Ingredienser

Fyllning
Botten
  • 3 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 g färsk jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rypsolja

Instruktioner

Börja med botten. Lös upp torrjästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt vetemjöl, salt och socker. Knåda för hand eller i matberedare i ca. 10 minuter. Tillsätt olja och knåda vidare tills den upptagits i degen. Täck in degklumpen och låt jäsa i rumstemperatur i en timme.

Värm upp ugnen till 225 grader.

Tärna din ananas och skiva svampen. Skala och skiva löken. Kavla ut degen till en platta och lyft över på en bakplåt med papper. Bred ut pizzasås först och toppa sen din plätt med riven ost, kebabkött, ananas, svamp och rödlök. Grädda i ca. 17-20 minuter.

Toppa den färdiga pizzan med rucola eller andra färska örter du gillar.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 858 kJ / 205 kcal 2574 kJ / 614 kcal
Fett 8.6 g 25.9 g
- varav mättat fett 3.9 g 11.6 g
Kolhydrat 21.3 g 64 g
- varav sockerarter 2.2 g 6.5 g
Protein 10 g 31 g
Fiber 1.6 g 4.7 g
Salt 0.9 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan