Kebabpizzaplåt
5
25min tillagningstid + 1h 55min total tid
Lätt
Ingredienser
Fyllning
- 1 pkt Snellman Grillad kebab original 300 g
- 200 g färsk ananas
- 100 g champinjon
- 1 rödlök
- 1.5 dl tomatpuré
- 150 g riven ost
- rucolasallad
- 0.3 tsk socker
Botten
- 3 dl vatten
- 6 dl vetemjöl
- 25 g färsk jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk rypsolja
Instruktioner
Börja med botten. Lös upp torrjästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt vetemjöl, salt och socker. Knåda för hand eller i matberedare i ca. 10 minuter. Tillsätt olja och knåda vidare tills den upptagits i degen. Täck in degklumpen och låt jäsa i rumstemperatur i en timme.
Värm upp ugnen till 225 grader.
Tärna din ananas och skiva svampen. Skala och skiva löken. Kavla ut degen till en platta och lyft över på en bakplåt med papper. Bred ut pizzasås först och toppa sen din plätt med riven ost, kebabkött, ananas, svamp och rödlök. Grädda i ca. 17-20 minuter.
Toppa den färdiga pizzan med rucola eller andra färska örter du gillar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 858 kJ / 205 kcal | 2574 kJ / 614 kcal |
Fett | 8.6 g | 25.9 g |
- varav mättat fett | 3.9 g | 11.6 g |
Kolhydrat | 21.3 g | 64 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 6.5 g |
Protein | 10 g | 31 g |
Fiber | 1.6 g | 4.7 g |
Salt | 0.9 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.