Hoppa till innehållet
Kebabpizzaplåt

Kebabpizzaplåt

Grillad kebab original 300 g

1h 55min (varav 25min aktiv)

5

Lätt

Skapa en läcker pizzaupplevelse på hemmaplan! Färska ananasbitar, champinjoner och rödlök lyfter Snellmans grillade kebabflarn till en helt ny nivå. Med ett hemlagat och enkel pizzabotten skapar du en bekymmersfri och fyllig smakupplevelse för ett större gäng.

Ingredienser

Fyllning
Botten
  • 3 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 g färsk jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rypsolja

Instruktioner

  1. Börja med botten. Lös upp torrjästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt vetemjöl, salt och socker. Knåda för hand eller i matberedare i ca. 10 minuter. Tillsätt olja och knåda vidare tills den upptagits i degen. Täck in degklumpen och låt jäsa i rumstemperatur i en timme.
  1. Värm upp ugnen till 225 grader.
  1. Tärna din ananas och skiva svampen. Skala och skiva löken. Kavla ut degen till en platta och lyft över på en bakplåt med papper. Bred ut pizzasås först och toppa sen din plätt med riven ost, kebabkött, ananas, svamp och rödlök. Grädda i ca. 17-20 minuter.
  1. Toppa den färdiga pizzan med rucola eller andra färska örter du gillar.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 843 kJ / 201 kcal 2530 kJ / 603 kcal
Fett 8.2 g 24.7 g
- varav mättat fett 3.8 g 11.3 g
Kolhydrat 21.3 g 63.9 g
- varav sockerarter 2.2 g 6.5 g
Protein 10 g 31 g
Fiber 1.6 g 4.7 g
Salt 0.9 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Skapa en läcker pizzaupplevelse på hemmaplan! Färska ananasbitar, champinjoner och rödlök lyfter Snellmans grillade kebabflarn till en helt ny nivå. Med ett hemlagat och enkel pizzabotten skapar du en bekymmersfri och fyllig smakupplevelse för ett större gäng.

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan