Hoppa till innehållet
Knackkorvsoppa

Knackkorvsoppa

Riktig knackkorv i naturtarm 400 g

4

50min tillagningstid + 50min total tid

Lätt

En sked för mamma, en sked för pappa och en sked knackkorvsoppa för lilla vännen. En vardagsklassiker i många finländares kök.

Ingredienser

Knackkorvsoppa

Instruktioner

Skär knackkorvarna i bitar och rotsakerna i tärningar. Lägg kryddor, kalvfond, korv och rotsaker i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det täcker rotsakerna. Koka i ca 30 minuter. Blanda i tomatpuré till sist.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 337 kJ / 81 kcal 1685 kJ / 404 kcal
Fett 4.8 g 24 g
- varav mättat fett 1.8 g 9.1 g
Kolhydrat 5.5 g 27.4 g
- varav sockerarter 1.2 g 5.9 g
Protein 4 g 18 g
Fiber 0.8 g 3.9 g
Salt 0.4 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan