Knackkorvspannkaka
50min
4
Lätt
Ingredienser
Knackkorvspannkaka
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 560 g
- 3 ägg
- 2 dl lättmjölk
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 dl strimlad färsk persilja
- 0.2 tsk salt
- 2 msk smör
- 100 g körsbärstomat
- 1 bladkål
- 0.2 dl riven ost
- 1 mozzarella ost (á 125 g)
- 1 msk olivolja
- 10 g löv av basilika
Instruktioner
Värm ungen till 225 grader och lägg en djup plåt i mitten av ugnen för att värmas. Blanda ihop degingredienserna och låt sedan degen stå medan ugnen värms upp.
Tillsätt en klick smör i pannan när den är varm, låt smöret smälta och häll sedan i degen i pannan. Grädda pannkakan i 15 minuter.
Stek under tiden de skinnfria korvarna i en stekpanna. Ta bort stammen från grönkålen och hacka kålhuvudet i strimlor. Blanda kålskivorna med olivolja, salt och peppar.
När pannkakan har gräddats 15 minuter, tillsätt korvarna, tomater, grönkålen och strö sedan över riven ost. Grädda sedan hela pannkakan i 10 minuter till.
Ta ut pannkakan ur ungen. Toppa med mozzarellaost, olivolja och en nypa svartpeppar för bästa resultat.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 320 g | |
---|---|---|
Energi | 947 kJ / 228 kcal | 3030 kJ / 730 kcal |
Fett | 18 g | 57.7 g |
- varav mättat fett | 7.4 g | 23.8 g |
Kolhydrat | 5.1 g | 16.3 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 4.4 g |
Protein | 11 g | 35 g |
Fiber | 0.9 g | 2.8 g |
Salt | 1.1 g | 3.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.