Knackkorvspannkaka

Nakkipannukakku 1

Knackkorvpankakan passar utmärkt till en härlig frukost på lördagsmorgonen eller en söndagsbrunch. Njut av en enkel egengjord pannkaka med skalfria knackkorvar och riven mozzarella!

4 50 min

Ingredienser

  • Ett stort paket Snellmans riktig skinnfri knackkorv (560 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strimlad färsk persilja
  • 1/4 tsk salt
  • 2 msk smör
  • körsbärstomater
  • grönkål
  • 2 msk riven ost
  • mozzarella
  • olivolja
  • färsk basilika

Knackkorvspannkaka — Gör så här

  1. Värm ungen till 225 grader och lägg en djup plåt i mitten av ugnen för att värmas. Blanda ihop degingredienserna och låt sedan degen stå medan ugnen värms upp.
  2. Tillsätt en klick smör i pannan när den är varm, låt smöret smälta och häll sedan i degen i pannan. Grädda pannkakan i 15 minuter.
  3. Stek under tiden de skinnfria korvarna i en stekpanna. Ta bort stammen från grönkålen och hacka kålhuvudet i strimlor. Blanda kålskivorna med olivolja, salt och peppar.
  4. När pannkakan har gräddats 15 minuter, tillsätt korvarna, tomater, grönkålen och strö sedan över riven ost. Grädda sedan hela pannkakan i 10 minuter till.
  5. Ta ut pannkakan ur ungen. Toppa med mozzarellaost, olivolja och en nypa svartpeppar för bästa resultat.

Tips!

Riktiga knackorvar

“Hemligheten bakom våra Riktiga knackkorvar är att de innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Och naturligtvis också det att vi aldrig använder maskinurbenat kött, svål – alltså grisskinn, tillsatt fosfat eller natriumglutamat. En god knackkorv känner man igen när man smakar på den och precis så är det också med Riktig knackkorv.

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer