Hoppa till innehållet
Knackkorvspannkaka

Knackkorvspannkaka

Riktig skinnfri knackkorv 560 g

4

50min total tid

Lätt

Knackkorvpankakan passar utmärkt till en härlig frukost på lördagsmorgonen eller en söndagsbrunch. Njut av en enkel egengjord pannkaka med skalfria knackkorvar och riven mozzarella!

Ingredienser

Knackkorvspannkaka
  • 1 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 560 g
  • 3 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strimlad färsk persilja
  • 0.2 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 100 g körsbärstomat
  • 1 bladkål
  • 0.2 dl riven ost
  • 1 mozzarella ost (á 125 g)
  • 1 msk olivolja
  • 10 g löv av basilika

Instruktioner

Värm ungen till 225 grader och lägg en djup plåt i mitten av ugnen för att värmas. Blanda ihop degingredienserna och låt sedan degen stå medan ugnen värms upp.
Tillsätt en klick smör i pannan när den är varm, låt smöret smälta och häll sedan i degen i pannan. Grädda pannkakan i 15 minuter.
Stek under tiden de skinnfria korvarna i en stekpanna. Ta bort stammen från grönkålen och hacka kålhuvudet i strimlor. Blanda kålskivorna med olivolja, salt och peppar.
När pannkakan har gräddats 15 minuter, tillsätt korvarna, tomater, grönkålen och strö sedan över riven ost. Grädda sedan hela pannkakan i 10 minuter till.
Ta ut pannkakan ur ungen. Toppa med mozzarellaost, olivolja och en nypa svartpeppar för bästa resultat.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 947 kJ / 228 kcal 3030 kJ / 730 kcal
Fett 18 g 57.7 g
- varav mättat fett 7.4 g 23.8 g
Kolhydrat 5.1 g 16.3 g
- varav sockerarter 1.4 g 4.4 g
Protein 11 g 35 g
Fiber 0.9 g 2.8 g
Salt 1.1 g 3.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan