Hoppa till innehållet
Knackkorvsrisotto

Knackkorvsrisotto

Riktig knackkorv i naturtarm 400 g

4

40min tillagningstid + 40min total tid

Lätt

En smaklig risotto i en handvändning.

Ingredienser

Knackkorvsrisotto
  • 1 pkt Snellman Riktig knackkorv i naturtarm 400 g
  • 2 morötter
  • 2 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 röd paprika
  • 100 g champinjon
  • 1 dl grön böna
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 3 dl risotto ris
  • 6 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 0.25 tsk chili
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Skär morötterna, lökarna, vitlökskylftorna och paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i pannan och låt badda en stund. Häll en skvätt olja i en kastrull och tillsätt curryn, låt koka upp under omrörning.
Häll riset i kastrullen och rör om, akta så du inte bränner vid. Häll i två dl vatten under omröring. Då vätskan nästan dunstat tillsätt igen 2 dl vatten, en buljontärning och de frästa grönsakerna. Låt koka en stund och rör om emellan.
Skär champinjonerna, bönorna och kanckorven i bitar. Bryn korven i stekpannan och tillsätt svamparna och bönorna. Då risottons vätska dunstat, tillsätt ännu 2 dl vatten och knackkorven. Låt sjuda en stund och tillstätt till slut 1 dl grädde och kryddorna.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 669 kJ / 161 kcal 3012 kJ / 722 kcal
Fett 9.7 g 43.7 g
- varav mättat fett 3 g 13.4 g
Kolhydrat 12.9 g 58.2 g
- varav sockerarter 1.7 g 7.5 g
Protein 5 g 21 g
Fiber 1.2 g 5.5 g
Salt 0.9 g 4.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan