Knackkorvsrisotto
4
40min tillagningstid + 40min total tid
Lätt
Ingredienser
Knackkorvsrisotto
- 1 pkt Snellman Riktig knackkorv i naturtarm 400 g
- 2 morötter
- 2 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 röd paprika
- 100 g champinjon
- 1 dl grön böna
- 3 msk olivolja
- 1 msk curry
- 3 dl risotto ris
- 6 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 1 dl grädde
- 0.25 tsk chili
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Skär morötterna, lökarna, vitlökskylftorna och paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i pannan och låt badda en stund. Häll en skvätt olja i en kastrull och tillsätt curryn, låt koka upp under omrörning.
Häll riset i kastrullen och rör om, akta så du inte bränner vid. Häll i två dl vatten under omröring. Då vätskan nästan dunstat tillsätt igen 2 dl vatten, en buljontärning och de frästa grönsakerna. Låt koka en stund och rör om emellan.
Skär champinjonerna, bönorna och kanckorven i bitar. Bryn korven i stekpannan och tillsätt svamparna och bönorna. Då risottons vätska dunstat, tillsätt ännu 2 dl vatten och knackkorven. Låt sjuda en stund och tillstätt till slut 1 dl grädde och kryddorna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 669 kJ / 161 kcal | 3012 kJ / 722 kcal |
Fett | 9.7 g | 43.7 g |
- varav mättat fett | 3 g | 13.4 g |
Kolhydrat | 12.9 g | 58.2 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 7.5 g |
Protein | 5 g | 21 g |
Fiber | 1.2 g | 5.5 g |
Salt | 0.9 g | 4.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.