Korvcassoulet
4
1h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Korvcassoulet
- 2 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 2 selleri
- 1 lök
- 3 morötter
- 1 msk olivolja
- 1 ct körsbärstomat
- 3 dl köttbuljong
- 1 brk limabönor
- 1 kruka timjam
- 2 lagerblad
- 1 salt
- 1 malen svartpeppar
Instruktioner
Börja förbereda cassouleten genom att stycka ingredienserna. Stycka först selleristjälkarna. Skala och stycka vitlöksklyftorna, löken, och morötterna. Lyft gjutjärnsgrytan på spisen för att värmas, lägg till en rejäl skvätt olivolja.
Lägg till styckade grönsakerna och stek tills de har en mörk yta. Dela under tiden körsbärstomaterna och lägg till dem i grönsaksblandningen. Då tomaterna mjuknat, tillsätt buljongen och limabönorna. Knyt en bunt med timjankvistar och lägg dem med i grytan. Tillsätt några lagerblad, salt och peppar.
Bryn korvarna på en stekpanna i olivolja och lägg till i grytan. Låt sjuda i ugnen på 200 grader i 45 minuter så att vätskan blir jämnare. Avsluta med att lägga på färsk timjan och servera med gott ljust bröd.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 340 g | |
---|---|---|
Energi | 637 kJ / 153 kcal | 2167 kJ / 521 kcal |
Fett | 10.3 g | 35.2 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 12.1 g |
Kolhydrat | 7.4 g | 25.1 g |
- varav sockerarter | 2.4 g | 8.2 g |
Protein | 7 g | 24 g |
Fiber | 2.6 g | 8.8 g |
Salt | 1 g | 3.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.