Hoppa till innehållet
Korvcassoulet

Korvcassoulet

All Natural Chorizo grillkorv 230 g

4

1h 30min total tid

Lätt

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Nautiskellen.

Ingredienser

Korvcassoulet

Instruktioner

Börja förbereda cassouleten genom att stycka ingredienserna. Stycka först selleristjälkarna. Skala och stycka vitlöksklyftorna, löken, och morötterna. Lyft gjutjärnsgrytan på spisen för att värmas, lägg till en rejäl skvätt olivolja.

Lägg till styckade grönsakerna och stek tills de har en mörk yta. Dela under tiden körsbärstomaterna och lägg till dem i grönsaksblandningen. Då tomaterna mjuknat, tillsätt buljongen och limabönorna. Knyt en bunt med timjankvistar och lägg dem med i grytan. Tillsätt några lagerblad, salt och peppar.

Bryn korvarna på en stekpanna i olivolja och lägg till i grytan. Låt sjuda i ugnen på 200 grader i 45 minuter så att vätskan blir jämnare. Avsluta med att lägga på färsk timjan och servera med gott ljust bröd.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 340 g
Energi 637 kJ / 153 kcal 2167 kJ / 521 kcal
Fett 10.3 g 35.2 g
- varav mättat fett 3.6 g 12.1 g
Kolhydrat 7.4 g 25.1 g
- varav sockerarter 2.4 g 8.2 g
Protein 7 g 24 g
Fiber 2.6 g 8.8 g
Salt 1 g 3.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan