Korvmuffins
10
10min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
En salt variant av den söta muffinsen.
Ingredienser
Korvmuffins
- 125 g Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3.5 dl mjölk
- 4 soltorkad tomat
- 100 g riven ost
Instruktioner
Tärna länkkorven och de soltorkade tomaterna. Rör ingredienserna till en jämn smet. Sätt i muffinsformar och strö på riven ost. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 65 g | |
---|---|---|
Energi | 1081 kJ / 258 kcal | 703 kJ / 168 kcal |
Fett | 10.6 g | 6.9 g |
- varav mättat fett | 5 g | 3.3 g |
Kolhydrat | 27.2 g | 17.7 g |
- varav sockerarter | 4.1 g | 2.7 g |
Protein | 12 g | 8 g |
Fiber | 1.4 g | 0.9 g |
Salt | 0.7 g | 0.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.