Korvspett med grillad spetskål
Hot nduja grillkorv 230 g35min (varav 25min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Aura grillkorv 300 g
 - 1 pkt Snellman Riktig grillkorv med jalapeno-cheddar 360 g
 - 1 pkt Snellman Hot nduja grillkorv 230 g
 - 500 g sommarkål
 - 2 msk rypsolja
 - 3 msk honung
 - 1 tsk salt
 - 1 tsk grovmald svartpeppar
 - 1 kruka persilja
 - 12 grillspett
 
Surmjölkssås
- 3 dl surmjölk
 - 1.5 dl majonnäs
 - 1 citron
 
Karamelliserad pekankross
- 0.5 dl farinsocker
 - 2 msk vatten
 - 1.5 dl pekannötter
 
Instruktioner
- 
Blötlägg först grillspetten.
 - 
Skär grillkorvarna i tre delar och Hot N’duja-korven i fyra delar. Kör med dubbla spett för enklare grillning. Trä korvbitarna på spetten så att alla smaker ingår.
 - 
Skär spetskålen i klyftor, så att roten håller ihop bitarna. Pensla snittytorna med olja och lite honung. Krydda med salt och svartpeppar.
 - 
Förbered surmjölkssåsen. Tvätta citronen och riv skalet och pressa ännu ut 2 msk citronsaft. Blanda surmjölk, majonnäs, citronskal och saft. Vispa såsen slät.
 - 
Karamellisera nu pekannötterna. Mät upp farinsocker, vatten och nötter i kastrull. Koka på låg värme i 2–3 minuter under ständig omrörning. Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Finhacka med en kniv.
 - 
Grilla korvspetten och spetskålen.
 - 
Lägg upp portioner. Bred ut surmjölkssåsen på en tallrik och toppa med grillad spetskål. Lägg på korvspettet och avsluta med de krossade pekannötterna och bladpersiljan.
 
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 300 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1170 kJ / 282 kcal | 3509 kJ / 847 kcal | 
| Fett | 22.9 g | 68.6 g | 
| - varav mättat fett | 6.3 g | 19 g | 
| Kolhydrat | 8.9 g | 26.8 g | 
| - varav sockerarter | 8.8 g | 26.3 g | 
| Protein | 9 g | 27 g | 
| Fiber | 1.8 g | 5.3 g | 
| Salt | 1.4 g | 4.3 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.