
Korvspett med grillad spetskål
Aura grillkorv 300 g35min (varav 25min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Aura grillkorv 300 g
- 1 pkt Snellman Riktig grillkorv med jalapeno-cheddar 360 g
- 1 pkt Snellman Hot nduja grillkorv 230 g
- 500 g sommarkål
- 2 msk rypsolja
- 3 msk honung
- 1 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 kruka persilja
- 12 grillspett
Surmjölkssås
- 3 dl surmjölk
- 1.5 dl majonnäs
- 1 citron
Karamelliserad pekankross
- 0.5 dl farinsocker
- 2 msk vatten
- 1.5 dl pekannötter
Instruktioner
-
Blötlägg först grillspetten.
-
Skär grillkorvarna i tre delar och Hot N’duja-korven i fyra delar. Kör med dubbla spett för enklare grillning. Trä korvbitarna på spetten så att alla smaker ingår.
-
Skär spetskålen i klyftor, så att roten håller ihop bitarna. Pensla snittytorna med olja och lite honung. Krydda med salt och svartpeppar.
-
Förbered surmjölkssåsen. Tvätta citronen och riv skalet och pressa ännu ut 2 msk citronsaft. Blanda surmjölk, majonnäs, citronskal och saft. Vispa såsen slät.
-
Karamellisera nu pekannötterna. Mät upp farinsocker, vatten och nötter i kastrull. Koka på låg värme i 2–3 minuter under ständig omrörning. Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Finhacka med en kniv.
-
Grilla korvspetten och spetskålen.
-
Lägg upp portioner. Bred ut surmjölkssåsen på en tallrik och toppa med grillad spetskål. Lägg på korvspettet och avsluta med de krossade pekannötterna och bladpersiljan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 1170 kJ / 282 kcal | 3509 kJ / 847 kcal |
Fett | 22.9 g | 68.6 g |
- varav mättat fett | 6.3 g | 19 g |
Kolhydrat | 8.9 g | 26.8 g |
- varav sockerarter | 8.8 g | 26.3 g |
Protein | 9 g | 27 g |
Fiber | 1.8 g | 5.3 g |
Salt | 1.4 g | 4.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.