Hoppa till innehållet
Korvspett med grillad spetskål

Korvspett med grillad spetskål

Aura grillkorv 300 g

35min (varav 25min aktiv)

6

Lätt

Här är recept som låter dig testa alla Snellmans nya och klassiska sommarkorvar på en gång! Flera olika smaker – heta, ostiga och traditionella – träs på spett, så att varje tugga bjuder på sin egen, unika twist. Resultatet blir en avslappnad smakupplevelse som passar lika bra på sommarfesten som vardagsgrillen. Som tillbehör erbjuds grillad spetskål och en frisk piimä-sås. Toppa med karamelliserad crunch av pekannötter och färsk bladpersilja. Enkelt, snyggt och laddat med smak!

Ingredienser

Surmjölkssås
  • 3 dl surmjölk
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 citron
Karamelliserad pekankross
  • 0.5 dl farinsocker
  • 2 msk vatten
  • 1.5 dl pekannötter

Instruktioner

  1. Blötlägg först grillspetten.

  2. Skär grillkorvarna i tre delar och Hot N’duja-korven i fyra delar. Kör med dubbla spett för enklare grillning. Trä korvbitarna på spetten så att alla smaker ingår.

  3. Skär spetskålen i klyftor, så att roten håller ihop bitarna. Pensla snittytorna med olja och lite honung. Krydda med salt och svartpeppar.

  4. Förbered surmjölkssåsen. Tvätta citronen och riv skalet och pressa ännu ut 2 msk citronsaft. Blanda surmjölk, majonnäs, citronskal och saft. Vispa såsen slät.

  5. Karamellisera nu pekannötterna. Mät upp farinsocker, vatten och nötter i kastrull. Koka på låg värme i 2–3 minuter under ständig omrörning. Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Finhacka med en kniv.

  6. Grilla korvspetten och spetskålen.

  7. Lägg upp portioner. Bred ut surmjölkssåsen på en tallrik och toppa med grillad spetskål. Lägg på korvspettet och avsluta med de krossade pekannötterna och bladpersiljan.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 1170 kJ / 282 kcal 3509 kJ / 847 kcal
Fett 22.9 g 68.6 g
- varav mättat fett 6.3 g 19 g
Kolhydrat 8.9 g 26.8 g
- varav sockerarter 8.8 g 26.3 g
Protein 9 g 27 g
Fiber 1.8 g 5.3 g
Salt 1.4 g 4.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Här är recept som låter dig testa alla Snellmans nya och klassiska sommarkorvar på en gång! Flera olika smaker – heta, ostiga och traditionella – träs på spett, så att varje tugga bjuder på sin egen, unika twist. Resultatet blir en avslappnad smakupplevelse som passar lika bra på sommarfesten som vardagsgrillen. Som tillbehör erbjuds grillad spetskål och en frisk piimä-sås. Toppa med karamelliserad crunch av pekannötter och färsk bladpersilja. Enkelt, snyggt och laddat med smak!

Fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan