Köttfärsbiffar
50min
7
Lätt
Ingredienser
Köttfärsbiffar
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 700 g
- 1 dl skorpmjöl
- 200 g gräddfil
- 1 ägg
- 1.5 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 tsk malen fenkål
Rödlökssylt
- 4 rödlök
- 0.5 dl rödvinsvinäger
- 1 dl sylt-marmeladsocker
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 lagerblad
Instruktioner
Börja med att tillreda rödlökssylten. Dela rödlöken, ta bort skalet, skär i två delar på längden, och skiva halvorna. Lägg den skivade rödlöken i en kastrull, häll på rödvinsäticka och sylt-marmeladsockret, och tillsätt kryddorna.
Koka upp och rör ihop ingredienserna. Sätt på locket och låt sylten mogna på svag värme i ca 15 min (rör om då och då). Låt sylten svalna, och ta bort lagerbladet.
Låt maletköttet stå i rumstemperatur 30 minuter innan tillredning. Blanda skorpmjöl, gräddfil, ägg, salt och kryddor i en skål. Låt det svälla i 15 minuter. Blanda i maletköttet. Forma 14 biffar av degen. Fördela rödlökssylten över sju av biffarna och lägg de ofyllda biffarna över sylten.
Grilla eller stek biffarna. Servera tillsammans med potatis- och grönsallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 160 g | |
---|---|---|
Energi | 839 kJ / 200 kcal | 1342 kJ / 320 kcal |
Fett | 9.2 g | 14.7 g |
- varav mättat fett | 4.4 g | 7 g |
Kolhydrat | 14.4 g | 23 g |
- varav sockerarter | 10.5 g | 16.8 g |
Protein | 15 g | 24 g |
Fiber | 0.7 g | 1.1 g |
Salt | 0.9 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.