Köttfärspizza

Jauhelihapizza 1

Pizza och fredagsmys är veckans höjdpunkt. Herr Snellmans recept, varsågod!

8 25 min

Ingredienser

Botten:
  • 3 dl vatten
  • 1 påse torrjäst
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Tomatsås:
  • 1 brk tomatpuré
  • 0.5 dl ketchup
  • oregano
Fyllning:
  • 400 g malet kött av nöt
  • 50 g ädelost
  • 3 tomater
  • 5 dl riven ost
  • pizzakrydda

Köttfärspizza — Gör så här

  1. Gör bottnen först. Sätt jästen i 42-gradigt vatten, tillsätt resten av ingredienserna till bottnen. Kavla ut bottnen på en plåt, eller tryck ut degen med händerna. Sätt tomatsåsen ovanpå och fyllningar enligt egen smak. Stek i ugn i 250 grader i ca 15 min.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer