Köttfärspizza

Jauhelihapizza 1

Pizza och fredagsmys är veckans höjdpunkt. Herr Snellmans recept, varsågod!

8 25 min

Ingredienser

Botten:
  • 3 dl vatten
  • 1 påse torrjäst
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Tomatsås:
  • 1 brk tomatpuré
  • 0.5 dl ketchup
  • oregano
Fyllning:
  • 400 g malet kött av nöt
  • 50 g ädelost
  • 3 tomater
  • 5 dl riven ost
  • pizzakrydda

Köttfärspizza — Gör så här

  1. Gör bottnen först. Sätt jästen i 42-gradigt vatten, tillsätt resten av ingredienserna till bottnen. Kavla ut bottnen på en plåt, eller tryck ut degen med händerna. Sätt tomatsåsen ovanpå och fyllningar enligt egen smak. Stek i ugn i 250 grader i ca 15 min.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer