Köttfärspizza
Pizza och fredagsmys är veckans höjdpunkt. Herr Snellmans recept, varsågod!
8
25 min
Ingredienser
- Botten:
-
- 3 dl vatten
- 1 påse torrjäst
- 7 dl vetemjöl
- 4 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Tomatsås:
-
- 1 brk tomatpuré
- 0.5 dl ketchup
- oregano
- Fyllning:
-
- 400 g malet kött av nöt
- 50 g ädelost
- 3 tomater
- 5 dl riven ost
- pizzakrydda
Köttfärspizza — Gör så här
-
- Gör bottnen först. Sätt jästen i 42-gradigt vatten, tillsätt resten av ingredienserna till bottnen. Kavla ut bottnen på en plåt, eller tryck ut degen med händerna. Sätt tomatsåsen ovanpå och fyllningar enligt egen smak. Stek i ugn i 250 grader i ca 15 min.
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.