
Köttfärssås
Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g10min
4
Lätt
Köttfärssåsen blir snabbt klar om du blandar pepparkryddad matgrädde i det brynta köttet. I det här receptet ersätts löken med rostad lök, som många känner från en riktigt god hot dog.
Ingredienser
4 portioner
Köttfärssås
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 1 msk olja
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- 2,5 dl matgrädde med pepparsmak
- 1 köttfond
- 1 msk sojasås
Dessutom
- 1 dl persilja
- 1 dl rostad lök
Instruktioner
- Ställ köttet i rumstemperatur en kvart innan du börjar laga mat.
- Hetta upp en skvätt olja i en panna. Lägg i köttet och rör om medan du steker tills köttet har brynts ordentligt.
- Strö över vetemjöl och blanda om. Häll i vatten och matgrädde. Rör om. Lägg i köttbuljong och soja. Om du vill kan du ännu krydda med svartpeppar.
- Toppa ännu köttfärssåsen med finhackad persilja och rostad lök. Servera tillsammans med kokt pasta, potatismos eller kokt potatis.
Tips
Kolla också vårt traditionella recept på köttfärssås med Riktigt stekmalet kött, färsk lök och smör.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 1065 kJ / 257 kcal | 2342 kJ / 565 kcal |
Fett | 20.9 g | 46 g |
- varav mättat fett | 9.6 g | 21.2 g |
Kolhydrat | 7.1 g | 15.6 g |
- varav sockerarter | 2.4 g | 5.2 g |
Protein | 9 g | 21 g |
Fiber | 0.9 g | 2.1 g |
Salt | 0.4 g | 0.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Köttfärssåsen blir snabbt klar om du blandar pepparkryddad matgrädde i det brynta köttet. I det här receptet ersätts löken med rostad lök, som många känner från en riktigt god hot dog.