Köttfärssås

Jauhelihasoosi

Köttfärssåsen blir snabbt klar om du blandar pepparkryddad matgrädde i det brynta köttet. I det här receptet ersätts löken med rostad lök, som många känner från en riktigt god hot dog.

4 10 min

Ingredienser

  • 400 g malet kött av gris och nöt
  • 1 msk olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl matgrädde med pepparsmak
  • 1 köttbuljong
  • 1 msk soja
Lisäksi:
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl rostad lök

Köttfärssås — Gör så här

  1. Ställ köttet i rumstemperatur en kvart innan du börjar laga mat.
  2. Hetta upp en skvätt olja i en panna. Lägg i köttet och rör om medan du steker tills köttet har brynts ordentligt.
  3. Strö över vetemjöl och blanda om. Häll i vatten och matgrädde. Rör om. Lägg i köttbuljong och soja. Om du vill kan du ännu krydda med svartpeppar.
  4. Toppa ännu köttfärssåsen med finhackad persilja och rostad lök. Servera tillsammans med kokt pasta, potatismos eller kokt potatis.

Tips!

Kolla också vårt traditionella recept på köttfärssås med Riktigt stekmalet kött, färsk lök och smör.

Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer