Köttfärssås
Köttfärssåsen blir snabbt klar om du blandar pepparkryddad matgrädde i det brynta köttet. I det här receptet ersätts löken med rostad lök, som många känner från en riktigt god hot dog.
4
10 min
Ingredienser
-
- 400 g malet kött av gris och nöt
- 1 msk olja
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- 2,5 dl matgrädde med pepparsmak
- 1 köttbuljong
- 1 msk soja
- Lisäksi:
-
- 1 dl finhackad persilja
- 1 dl rostad lök
Köttfärssås — Gör så här
-
- Ställ köttet i rumstemperatur en kvart innan du börjar laga mat.
- Hetta upp en skvätt olja i en panna. Lägg i köttet och rör om medan du steker tills köttet har brynts ordentligt.
- Strö över vetemjöl och blanda om. Häll i vatten och matgrädde. Rör om. Lägg i köttbuljong och soja. Om du vill kan du ännu krydda med svartpeppar.
- Toppa ännu köttfärssåsen med finhackad persilja och rostad lök. Servera tillsammans med kokt pasta, potatismos eller kokt potatis.
Tips!
Kolla också vårt traditionella recept på köttfärssås med Riktigt stekmalet kött, färsk lök och smör.
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.