Köttfärssås

Jauhelihasoosi

Köttfärssåsen blir snabbt klar om du blandar pepparkryddad matgrädde i det brynta köttet. I det här receptet ersätts löken med rostad lök, som många känner från en riktigt god hot dog.

4 10 min

Ingredienser

  • 400 g malet kött av gris och nöt
  • 1 msk olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl matgrädde med pepparsmak
  • 1 köttbuljong
  • 1 msk soja
Lisäksi:
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl rostad lök

Köttfärssås — Gör så här

  1. Ställ köttet i rumstemperatur en kvart innan du börjar laga mat.
  2. Hetta upp en skvätt olja i en panna. Lägg i köttet och rör om medan du steker tills köttet har brynts ordentligt.
  3. Strö över vetemjöl och blanda om. Häll i vatten och matgrädde. Rör om. Lägg i köttbuljong och soja. Om du vill kan du ännu krydda med svartpeppar.
  4. Toppa ännu köttfärssåsen med finhackad persilja och rostad lök. Servera tillsammans med kokt pasta, potatismos eller kokt potatis.

Tips!

Kolla också vårt traditionella recept på köttfärssås med Riktigt stekmalet kött, färsk lök och smör.

Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept