Hoppa till innehållet
Köttgryta på franskt vis

Köttgryta på franskt vis

Nötstek tärnad 400 g

4

20min tillagningstid + 1h 50min total tid

Medel

Voilà, en fransk köttgryta! Denna saftiga köttgryta full med mustiga ingredienser får det att vattnas i munnen. Godare gryta får man leta efter! Fransk köttgryta är en riktig delikatessmåltid som hela familjen gillar. Grytan kan du enkelt också göra åt ett större antal gäster. Testa detta goda recept och bjud gästerna på en riktig smakupplevelse!

Ingredienser

Köttgryta på franskt vis
  • 1 pkt Snellman Nötstek tärnad 400 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk margarin
  • 1 lök
  • 1 vitlökslyftor
  • 2 tsk olja
  • 2 morötter
  • 200 g hela champinjoner i konserv
  • 1 dl syltlök
  • 400 g örttomatkross
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl rött vin

Instruktioner

Vänd köttet i mjöl och bryn tärningarna i stekpannan i två omgångar. Tillsätt de brynta köttbitarna i grytan.
Hacka grönsakerna i bitar och vänd dem tillsammans med de avsköljda champinjonerna och syltlöken i stekpannan och häll i grytan.
Tillsätt tomatkross, rödvin, vatten, buljongtärning och kryddor i grytan. Servera tillsammans med potatis och ris samt med färsk batong och sallad.
Tillred i 180 °C i ca 90 min.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 291 kJ / 69 kcal 1017 kJ / 243 kcal
Fett 2.5 g 8.9 g
- varav mättat fett 0.8 g 2.9 g
Kolhydrat 3.7 g 13.1 g
- varav sockerarter 2.4 g 8.6 g
Protein 7 g 25 g
Fiber 1.4 g 5 g
Salt 1.1 g 3.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan