Köttgryta på franskt vis
4
20min tillagningstid + 1h 50min total tid
Medel
Ingredienser
Köttgryta på franskt vis
- 1 pkt Snellman Nötstek tärnad 400 g
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk margarin
- 1 lök
- 1 vitlökslyftor
- 2 tsk olja
- 2 morötter
- 200 g hela champinjoner i konserv
- 1 dl syltlök
- 400 g örttomatkross
- 3 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 1 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 2 dl rött vin
Instruktioner
Vänd köttet i mjöl och bryn tärningarna i stekpannan i två omgångar. Tillsätt de brynta köttbitarna i grytan.
Hacka grönsakerna i bitar och vänd dem tillsammans med de avsköljda champinjonerna och syltlöken i stekpannan och häll i grytan.
Tillsätt tomatkross, rödvin, vatten, buljongtärning och kryddor i grytan. Servera tillsammans med potatis och ris samt med färsk batong och sallad.
Tillred i 180 °C i ca 90 min.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 291 kJ / 69 kcal | 1017 kJ / 243 kcal |
Fett | 2.5 g | 8.9 g |
- varav mättat fett | 0.8 g | 2.9 g |
Kolhydrat | 3.7 g | 13.1 g |
- varav sockerarter | 2.4 g | 8.6 g |
Protein | 7 g | 25 g |
Fiber | 1.4 g | 5 g |
Salt | 1.1 g | 3.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.