Siirry sisältöön
Lihapata uunissa ranskalaisittain

Lihapata uunissa ranskalaisittain

Naudan palapaisti 400 g

4

20min työaika | 1t 50min kokonaisaika

Keskitaso

Uunissa haudutettu lihapata tuo veden kielelle ja hymyn huulille. Makoisampaa pataruokaa saa hakea! Tämä ranskalainen lihapata punaviinillä on herkullinen ruoka, joka maistuu varmasti koko perheelle. Uunissa pata valmistuu helposti myös suuremmallekin porukalle. Kutsu siis ystävät koolle, valmista alta löytyvällä reseptillä helppo lihapata uunissa ja ilahduta muut ruokailijat. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

Ainekset

Lihapata uunissa ranskalaisittain
  • 1 kpl Snellman Naudan palapaisti 400 g
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl margariinia
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 tl öljyä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 200 g kokonaisia herkkusieniä (säilyke)
  • 1 dl hillosipulia
  • 400 g yrttistä tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 2 dl punaviiniä

Ohje

Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan.

Paloittele kasvikset, kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan.

Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Kypsennä 180-asteisessa uunissa vähintään 90 min, mieluummin pidempään.

Tarjoile lihapata perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 291 kJ / 69 kcal 1017 kJ / 243 kcal
Rasva 2.5 g 8.9 g
- josta tyydyttynyttä 0.8 g 2.9 g
Hiilihydraatit 3.7 g 13.1 g
- josta sokereita 2.4 g 8.6 g
Proteiini 7 g 25 g
Ravintokuitu 1.4 g 5 g
Suola 1.1 g 3.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Juhlaruoka Pataruoat Syksy Talvi

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle