
Lihapata uunissa ranskalaisittain
1h 50min (josta aktiivista 20min)
4
Keskitaso
Ainekset
Lihapata uunissa ranskalaisittain
- 1 kpl Snellman Naudan palapaisti 400 g
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl margariinia
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 2 tl öljyä
- 2 kpl porkkanaa
- 200 g kokonaisia herkkusieniä (säilyke)
- 1 dl hillosipulia
- 400 g yrttistä tomaattimurskaa
- 3 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 2 dl punaviiniä
Ohje
- Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan.
- Paloittele kasvikset, kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan.
- Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Kypsennä 180-asteisessa uunissa vähintään 90 min, mieluummin pidempään.
- Tarjoile lihapata perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 291 kJ / 69 kcal | 1017 kJ / 243 kcal |
Rasva | 2.5 g | 8.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.8 g | 2.9 g |
Hiilihydraatit | 3.7 g | 13.1 g |
- josta sokereita | 2.4 g | 8.6 g |
Proteiini | 7 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 5 g |
Suola | 1.1 g | 3.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.