Lihapata uunissa ranskalaisittain

Lihapata uunissa ranskalaisittain

Uunissa haudutettu lihapata tuo veden kielelle ja hymyn huulille. Makoisampaa pataruokaa saa hakea! Tämä ranskalainen lihapata punaviinillä on herkullinen ruoka, joka maistuu varmasti koko perheelle. Uunissa pata valmistuu helposti myös suuremmallekin porukalle. Kutsu siis ystävät koolle, valmista alta löytyvällä reseptillä helppo lihapata uunissa ja ilahduta muut ruokailijat. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

4 100 min

Ainekset

  • 400 g Naudan palapaisti
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl margariinia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl öljyä
  • 2 porkkanaa
  • 1 prk kokonaisia säilykeherkkusieniä
  • 1 dl hillosipuleita
  • 400 g yrttitomaattimurskaa
  • 3 dl punaviiniä
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl timjamia

Lihapata uunissa ranskalaisittain — Ohje

  1. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan
  2. Paloittele kasvikset, kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan
  3. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 90 min tai pidempään
  4. Tarjoile lihapata perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä