Köttgryta på franskt vis

Betygsatt 0 av 5
Lihapata ranskalaisittain 1

Voilà, en köttgryta! Med mustiga ingredienser som inte upphör att förvåna.

4 100 min

Ingredienser

  • 400 g Nötstek, tärnad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk margarin
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk olja
  • 2 morötter
  • 1 hela champinjoner i konserv (200/115 g)
  • 1 dl syltlökar
  • 1 brk örttomatkross (400 g)
  • 3 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk timjan

Gör så här

  1. Vänd köttet i mjöl och bryn tärningarna i stekpannan i två omgångar. Tillsätt de brynta köttbitarna i grytan.
  2. Hacka grönsakerna i bitar och vänd dem tillsammans med de avsköljda champinjonerna och syltlöken i stekpannan och häll i grytan.
  3. Tillsätt tomatkross, rödvin, vatten, buljongtärning och kryddor i grytan. Servera tillsammans med potatis och ris samt med färsk batong och sallad.
  4. Tillred i 180 °C i ca 90 min.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept