Köttsoppa på en kvart

Vartin lihakeitto

Femton minuter är allt du behöver för att underlätta vardagen med att tillreda en smakrik, värmande och mättande köttsoppa. Potatis, nötkött och rotsaker i en god buljong i vårt smidiga recept, var så god!

4 15

Ingredienser

  • 1 ask Snellmans Snabba stekstrimlor av nöt (250 g)
  • 500 g potatis-lökblandning
  • 200 g soppgrönsaker
  • 7 dl buljong (eller vatten och 1,5 buljongtärning)
  • 2-3 st lagerblad
  • 1 msk olja för kryddning
  • nypa svartpeppar

Köttsoppa på en kvart — Gör så här

  1. Bryn stimlorna i en varm kastrull i lite olja. Tillsätt buljong eller vatten och tärning.
  2. Krydda med svartpeppar och lagerblad, när det kokar upp första gången häller du i potatis-lökblandningen. Eventuellt skum som kommer till ytan kan du skala av.
  3. När soppan kokar upp en andra gång, tillsätter du rotsakerna. Vänta tills soppan igen kokat upp och sänk sen temperaturen.
  4. Låt ännu puttra i ca. 7 minuter.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer