Köttsoppa på en kvart
15min
4
Lätt
Femton minuter är allt du behöver för att underlätta vardagen med att tillreda en smakrik, värmande och mättande köttsoppa. Potatis, nötkött och rotsaker i en god buljong i vårt smidiga recept, var så god!
Ingredienser
Köttsoppa på en kvart
- 250 g Snellman Snabba stekstrimlor av nöt 250 g
- 500 g potatis-lökblandning
- 200 g soppgrönsaker
- 7 dl vatten
- 2 lagerblad
- 1 msk olja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1.5 buljongtärning
Instruktioner
Bryn stimlorna i en varm kastrull i lite olja. Tillsätt buljong eller vatten och tärning.
Krydda med svartpeppar och lagerblad, när det kokar upp första gången häller du i potatis-lökblandningen. Eventuellt skum som kommer till ytan kan du skala av.
När soppan kokar upp en andra gång, tillsätter du rotsakerna. Vänta tills soppan igen kokat upp och sänk sen temperaturen.
Låt ännu puttra i ca. 7 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 380 g | |
---|---|---|
Energi | 232 kJ / 55 kcal | 881 kJ / 210 kcal |
Fett | 2 g | 7.6 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 2.2 g |
Kolhydrat | 5.4 g | 20.7 g |
- varav sockerarter | 1 g | 3.8 g |
Protein | 4 g | 14 g |
Fiber | 0.6 g | 2.2 g |
Salt | 0.6 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.