Vartin lihakeitto

Vartin lihakeitto

Lihakeitto vartaassaa – ei kun vartissa! Tämä arjen pelastaja valmistuu samoista raaka-aineista kuin perinteinen pitkään haudutettu lihakeitto: kotimaisesta naudanlihasta, perunasta, juureksista ja lihaleimestä, mutta ilman hauduttamista ja pilkkomista. Ja mikä parasta, valmista tulee vartissa!

4 15

Ainekset

  • 1 rasia Snellman Naudan nopeat paistisuikaleet 250 g
  • 500 g peruna-sipulisekoitus
  • 200 g keittojuurekset
  • 7 dl lihalientä (tai vettä ja 1,5 lihaliemikuutiota)
  • 2-3 kpl laakerinlehteä
  • 1 rkl öljyä maistamiseen
  • ripaus mustapippuria

Vartin lihakeitto — Ohje

  1. Ruskista Naudan nopeat paistisuikaleet kuumassa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää lihaliemi tai vesi ja liemikuutiot.
  2. Mausta mustapippurilla ja laakerinlehdillä. Kun neste kiehuu, kaada joukkoon peruna-sipulisekoitus. Jos pintaan nousee vaahtoa, voit kuoria sen pois esim. reikäkauhalla.
  3. Kun keitto kiehuu uudelleen, lisää keittojuurekset. Odota, että keitto kiehuu jälleen, ja laske lämpöä hieman.
  4. Anna kiehua vielä n. 7 minuuttia.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit