Vartin lihakeitto
15min
4
Helppo
Lihakeitto vartaassa – ei kun vartissa! Tämä arjen pelastaja valmistuu samoista raaka-aineista kuin perinteinen pitkään haudutettu lihakeitto: kotimaisesta naudanlihasta, perunasta, juureksista ja lihaliemestä, mutta ilman hauduttamista ja pilkkomista. Ja mikä parasta, valmista tulee vartissa!
Ainekset
Vartin lihakeitto
- 250 g Snellman Naudan nopeat paistisuikaleet 250 g
- 500 g peruna-sipulisekoitusta
- 200 g keittojuureksia
- 7 dl vettä
- 2 kpl laakerinlehteä
- 1 rkl öljyä
- 0.5 tl mustapippuria
- 1.5 kpl lihaliemikuutiota
Ohje
Ruskista Naudan nopeat paistisuikaleet kuumassa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää lihaliemi tai vesi ja liemikuutiot.
Mausta mustapippurilla ja laakerinlehdillä. Kun neste kiehuu, kaada joukkoon peruna-sipulisekoitus. Jos pintaan nousee vaahtoa, voit kuoria sen pois esim. reikäkauhalla.
Kun keitto kiehuu uudelleen, lisää keittojuurekset. Odota, että keitto kiehuu jälleen, ja laske lämpöä hieman.
Anna kiehua vielä n. 7 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 380 g | |
---|---|---|
Energia | 232 kJ / 55 kcal | 881 kJ / 210 kcal |
Rasva | 2 g | 7.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 2.2 g |
Hiilihydraatit | 5.4 g | 20.7 g |
- josta sokereita | 1 g | 3.8 g |
Proteiini | 4 g | 14 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 2.2 g |
Suola | 0.6 g | 2.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.