Läcker grisgryta med myskpumpa och curry
4
20min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g
- 600 g zucchini
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 röd chili
- 2 msk currypasta
- 2.5 dl kokosmjölk
- 1 tsk salt
- 1 msk olja för stekning
Dessutom
- 3 dl ris
- 0.7 tsk salt
Instruktioner
Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
Förbered grönsakerna. Skala och dela myskpumpan, ta även bort fröna. Skär pumpan i tärningar. Hacka lök, vitlök, chili och ingefära.
Bryn Snellmans snabba filéstrimlor av lantgris i en skvätt olja i het panna i ca 2-3 minuter. Tillsätt currypastan och fräs ännu i några minuter. Tillsätt grönsakerna och fortsätt ännu en stund. Tillsätt kokosmjölk och salt.
Låt puttra under lock på låg värme i 10-15 minuter eller tills pumpabitarna är mjuka.
Servera tillsammans med det kokta riset.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 531 kJ / 127 kcal | 2123 kJ / 507 kcal |
Fett | 5.5 g | 22 g |
- varav mättat fett | 3.4 g | 13.5 g |
Kolhydrat | 13.2 g | 52.8 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 5.9 g |
Protein | 5 g | 22 g |
Fiber | 1.6 g | 6.2 g |
Salt | 1 g | 4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.